News Flash:

Bolile care pot fi descifrate in aspectul mainilor

9 Noiembrie 2015
1470 Vizualizari | 0 Comentarii
boala maini
Palmele rosii indica probleme ale ficatului (in special ciroza), iar cele palide-anemie. Articulatiile ingrosate tradeaza un nivel crescut al colesterolului sauguta, iar degetele umflate-hipotiroidie sau chiar cancer pulmonar. Unghiile albastre indica boli de inima, iar cele alibicioase sau cu striatii-lipsa de fier. Medicii va invata cum „sa cititi” bolile in palma.

1. Unghii albastre

Cea mai la indemana metoda folosita de medici pentru a controla nivelul de oxigen care circula prin sange este sa analizeze unghiile, degetele sau buzele pacientilor. „Unghiile si tegumentele albastrii arata o slaba oxigenare a sangelui si pot avertiza asupra unor probleme cardiovasculare sau pulmonare. Culoarea roz indica o circulatie buna”, explica Aurelia Constantin, medic internist.

2. Unghii in forma de lingura sau cu striatii

Daca unghiile nu au forma obisnuita (curbata) si au o adancitura in mijloc, acest lucru poate trada o anemie provocata de lipsa de fier. Lipsa fierului inmoaie si subtiaza unghiile, acestea rupandu-se mai des. „Si unghiile pale sau cele cu striatii longitudinale pot trada o anemie”, adauga medicul.

3. Palme rosii

Palmele rosii pe margini, cu o usoara nuanta violet, pot atrage atentia asupra unor boli ale ficatului- ciroza hepatica, ficat gras etc.  „Inflamarea progresiva a ficatului incepe sa afecteze functia acestuia, astfel ca nu mai poate metaboliza hormonii care circula prin sange (in special estrogeni). Hormonii se acumuleaza in exces in sange, iar vasele de sange se dilata si devin mai vizibile”, este explicatia medicului Constantin.

De cealalata parte, palmele palide tradeaza o posibila anemie, iar atunci cand liniile palmelor „se innegresc”, poate fi vorba de o afectiune a glandelor suprarenale.

4. Unghii in doua nuante

Daca ureea se cristalizeaza sub piele si unghii acest lucru poate indica o suferinta a rinichilor.

5. Palme transpirate

Pot indica hiperactivitatea tiroidei sau probleme neurovegetative (afectiuni ale glandelor sudoripare, ale glandelor care determina roseata sau valuri de caldura).

6. Articulatii ingrosate

Daca articulatiile sunt ingrosate si se formeaza excrescente este posibil ca nivelul colesterolului sa fie ridicat. „Excrescentele mai semnifica si cresterea acidului uric in sange, deci guta”, precizeaza specialistul.

7. Degete umflate

Degetele cu varfurile umflate pot fi un semnal cancerului pulmonar. Substanta PGE2, care produce inflamarea plamanilor, este secretata in exces de care tumora, se acumuleaza in degete si determina inflamarea acestora.

In cazul in care toata palma este umflata, puteti suferi de hipotiroidie. „Tiroida produce mai putini hormoni care regleaza metabolismul, iar atunci cand acesta incetineste, rezultatul este, de obicei, cresterea in greutatea si retentia de apa”, explica doctorul Aurelia Constantin.

8. Lungimea degetelor

De obicei, in cazul barbatilor, degetul inelar este mai lung decat cel aratator, in timp ce la femei este invers. In cazul in care femeile au un tipar masculin, adica degetul inelar mai lung decat cel aratator, au un risc dublu sa sufere de artroza, potrivit unui studiu din 2008. Artroza genunchilor este mai frecvent intalnita la barbatii si femeile cu inelare mai lungi, iar efectul este mai pronuntat in cazul femeilor.

Pe de alta parte, femeile cu degetul aratator mai lung au un risc mai mare sa sufere de cancer la san, iar barbatii cu aratatorul mai lung decat inelarul au un risc cu 33% mai mic sa sufere de cancer la prostata.

Oamenii de stiinta cred ca lungimea degetelor este influentata de expunerea la cantitati variate de testosteron si estrogen, in timpul sarcinii. Inelarele mai lungi indica o expunere mai mare la testosteron, in timp ce aratatoarele mai lungi –o expunere mai mare la estrogen. Intrucat cancerul la san este alimentat de estrogen, degetele aratatoare mai lungi indica un risc mai mare de cancer la san, iar testosteronul in cantitati mai mari este legat de incidenta ridicata a cancerului la prostata. (sursa: doctorulzilei.ro)

palmele ciroza guta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005509 (s)