News Flash:

Bilantul tragediei de la Mecca este socant: peste 717 persoane au murit si 805 au fost ranite - VIDEO

25 Septembrie 2015
1115 Vizualizari | 0 Comentarii
tragedie mecca
Peste 717 persoane de diferite nationalitati au murit si alte 805 au fost ranite, in urma unei busculade produse joi in timpul pelerinajului anual la Mecca, a anuntat Protectia civila saudita, citata de Reuters in pagina electronica.
O busculada s-a produs joi la Mina, in apropierea orasului sfant musulman Mecca, in urma careia cel putin 717 persoane au murit si alte 805 au fost ranite. Tragedia a fost cauzata de numarul mare de oameni care s-au adunat la Mina, a precizat Protectia civila.
Acesta a fost cel mai grav incident produs in timpul pelerinajului la Mecca in ultimii 25 de ani, dupa cel din iulie 1990, cand 1.426 de pelerini au murit intr-o busculada.
Un bilant anterior, anuntat de Apararea civila, mentiona moartea a cel putin 450 de persoane.
Peste 220 de ambulante si 4.000 de membri ai serviciilor de interventie au fost mobilizati la locul busculadei pentru a-i ajuta pe raniti.
Aproximativ doua milioane de credinciosi musulmani participa incepand de marti la pelerinajul anual la Mecca (hajj).
Pelerinajul la Mecca, cea mai mare adunare anuala de oameni din lume, a mai fost scena dezastrelor si in trecut, inclusiv a unor busculade, incendii si revolte.
Securitatea in timpul pelerinajului este un subiect sensibil din punct de vedere politic pentru familia regala saudita. Guvernul saudit a cheltuit in ultimii ani miliarde de dolari pentru a moderniza si extinde infrastructura si tehnologia pentru controlul multimilor.
Peste 100.000 de politisti sunt mobilizati si mii de camere video au fost instalate pentru a permite grupurilor sa se disperseze inainte de a ajunge la niveluri periculoase.

Galerie Video


mecca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008002 (s)