News Flash:

Bilantul cutremurului din Nepal a depasit 7.000 de morti

3 Mai 2015
1213 Vizualizari | 0 Comentarii
cutremur nepal 3 465x390
BilanÅ£ul cutremurului cu magnitudinea de 7,8 care a devastat Nepalul în urmă cu o săptămână a ajuns la 7.040 de morÅ£i ÅŸi 14.398 de răniÅ£i, a anunÅ£at sâmbătă seara Centrul operaÅ£iunii naÅ£ionale de urgenţă, relatează CNN.

Bilanţul anterior, prezentat de centru vineri, era de 6.204 morţi şi 13.932 de răniţi.

Guvernul a anunÅ£at sâmbătă că ÅŸansele găsirii unor supravieÅ£uitori între dărâmături sunt "extrem de slabe".

"Va fi un miracol dacă va mai fi găsit cineva în viaţă", a declarat sâmbătă Laxmi Dhakal, un purtător de cuvânt al Ministerului nepalez de Interne. "Dar nu am renunÅ£at definitiv, continuăm să căutăm", a adăugat oficialul.

ONU estimează că peste trei milioane de persoane au nevoie urgentă de ajutoare alimentare, adică jumătate dintre cei aflaÅ£i în dificultate.

De asemenea, 200.000 de copii ÅŸi femei însărcinate sau care alăptează au nevoie de suplimente alimentare, iar aproximativ 15.000 de copii care suferă de malnutriÅ£ie severă ÅŸi alÅ£i 70.000 cu malnutriÅ£ie moderată au nevoie de hrană specială.

Accesul în zonele izolate este în continuare principalul obstacol, în special în afara Văii Kathmandu, iar în unele sate se poate ajunge doar cu elicopterul.

Lipsa adăposturilor, a hranei ÅŸi a apei reprezintă cele mai grave probleme. ONU estimează că au fost distruse o jumătate de milion de locuinÅ£e în întreaga Å£ară.

Promisiunile, angajamentele ÅŸi contribuÅ£iile de ajutor umanitar în cadrul răspunsului la cutremur se ridică la 61 de milioane de dolari, potrivit celui mai recent raport al ONU asupra acestei situaÅ£ii, însă nevoile sunt mault mai mari, iar intervenÅ£ia este necesar să se intensifice înainte de venirea anotimpului musonilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006632 (s)