News Flash:

Bienala timisoreana de arhitectura se va desfasura sub motto-ul "Priveste orasul!"

30 Septembrie 2016
1084 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara
Bienala de arhitectura de la Timisoara (BETA) se va desfasura in perioada 1 octombrie - 26 noiembrie, sub motto-ul 'Priveste orasul!', continuand seria evenimentelor anuale organizate de Filiala Timis a Ordinului Arhitectilor din Romania intr-un nou format si cu o noua componenta de colaborare la nivel euroregional. 
Editia din acest an a BETA cuprinde 40 de evenimente/sesiuni acoperind o paleta foarte variata de teme, precum 'Tur de arhitectura', 'Orasul si apa', 'Locuirea de altadata', 'Pietele si harta orasului', 'Oglinda de lemn', 'Light Art' sau 'Proprietati si locatari'. 
"Timisoara iluminata se vede invechita. Sunt solutii invechite, nu se vad inovatii, desi avem background-ul, fiind primul oras care a introdus iluminatul electric din Europa. Ar trebui sa ridicam stacheta si sa ne aliniem la tendinta internationala de a imbunatati iluminatul. (...). De sus, Timisoara arata portocalie, pentru ca se folosesc sursele bazate pe sodiu si nu ledurile', a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Oana Simionescu, coordonatorul BETA. 
Aceasta a opinat ca pentru Timisoara, reperul european pentru iluminatul arhitectonic ar putea fi Londra, dar tendintele difera in functie de specificul local. 
'Avem tarile nordice care sunt specialiste in iluminat, dar trebuie sa avem grija sa nu folosim prea multa lumina, aceasta fiind de obicei cea mai mare greseala, pentru ca atunci nu se mai disting detaliile. Mai avem directia franceza, fiecare natiune isi consolideaza si are o asociatie de profesionisti care dau un context local interventiilor lor', a precizat pentru AGERPRES Oana Simionescu. 
Arhitecta a subliniat ca sistemul de iluminat arhitectonic trebuie cuprins in Master Planul municipiului, care ar trebui inserat in interventia generala si foarte bine controlat, pentru a nu aparea actori din sectorul privat care sa-si impuna punctul de vedere. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1318 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007143 (s)