News Flash:

Biciclistii, INTERZISI in centrul Timisoarei!

27 Septembrie 2015
1076 Vizualizari | 0 Comentarii
biciclisti in centru
O noua masura controversata a fost luata, zilele trecute, de Comisia de Circulatie din cadrul Primariei Timisoara. Aceasta a decis interzicerea accesului oricaror vehicule in centrul Timisoarei, mai exact, in zonele pietonale. Masura ii vizeaza si pe biciclisti, care de acum inainte nu vor mai avea voie sa se plimbe „in zonele de loisir”, scrie tion.ro. Desi aceasta masura a fost deja adoptata, primarul Nicolae Robu a pornit un nou sondaj pe Facebook pentru a vedea reactia fanilor sai la aceasta masura.
„Vrem sau nu ca zonele pietonale sa fie strict pietonale?” – se intituleaza noul sondaj al primarului Nicolae Robu.
Acesta sustine ca reactia vehementa a biciclistilor dupa aflarea vestii este, de fapt, o noua tentativa de „invrajbire” a timisorenilor.
„1. Asistam la o noua tentativa a unora – mereu aceiasi! – de invrajbire a noastra, in urma masurii luate de Comisia de Circulatie a Primariei de a interzice accesul oricaror vehicule in zonele pietonale ale orasului, adica: in zonele de loisir si comerciale, precum: Piata Victoriei, str. Alba Iulia, str. Marasesti. 2. Masura a fost luata ca urmare a nenumarate semnalari din partea pietonilor – de departe majoritari! – ca nu se pot plimba niciunde relaxati in orasul nostru, ca in Piata Victoriei, pe Marasesti, pe Alba Iulia etc. multi au fost loviti sau cel putin speriati – cat pe ce sa fie loviti – de biciclete si diverse alte vehicule, ei sau, uneori, copiii lor. 3. Masuri similare au fost luate in toate orasele din lume faimoase prin inaltele lor standarde de civilizatie”, explica Robu pe Facebook.
El se declara un sustinator al folosirii bicicletelor si da cateva argumente in favoarea afirmatiei sale.
„4. In ceea ce ma priveste, sunt un partizan si un promotor al folosirii cat mai extinse a bicicletei si aceasta pretentie mi-e sustinuta de fapte concrete, de rezultate ale faptelor mele:
a. AM CREAT IN TIMISOARA CEA MAI EXTINSA – DE DEPARTE! – RETEA DE PISTE DE BICICLETE DIN ROMANIA!
b. TOCMAI CREEZ PISTE DE BICICLETE IN JURUL STADIONULUI “DAN PALTINISANU”, PE O COROANA CIRCULARA LATA DE 9 M, MARGINITA DE AMBELE PARTI DE SUTE DE COPACI!
c. VOI EXTINDE LA MAXIMUL A CEEA CE SE POATE FACE RETEAUA DE PISTE DE BICICLETE IN TOT ORASUL!
5. Tocmai avand in vedere subpunctele a-c de la punctul 4, eu pot asuma linistit si anumite masuri restrictive, dar absolut necesare, ce tin de responsabilitatea ce-mi revine ca Primar si contez ca voi avea alaturi nu numai totalitatea pietonilor – de departe majoritari in comunitate -, dar si majoritatea biciclistilor, majoritate pe care o consider rationala, cu totul altfel decat o firava minoritate”, mai scrie edilul pe Facebook.
In incheiere, el isi invita fanii sa dea „Like” postarii daca apreciaza masura interzicerii vehiculelor in zonele pietonale, in aceasta categorie intrand atat bicicletele, cat si „monocicletele, miniscutere, etc”, sau daca nu sunt de acord sa posteze „Dislike” intr-un comentariu.
Pana la ora publicarii aceste stiri, sondajul lui Robu adunase aproape 160 de „Like”-uri si cateva zeci de comentarii, majoritatea negative.

Galerie Foto

biciclisti_in_centru-1
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004703 (s)