News Flash:

Beneficii de care nu stiai ale semintelor de bostan

6 Decembrie 2015
1983 Vizualizari | 0 Comentarii
seminte dovleac

Semintele de dovleac sunt foarte bogate in magneziu, un mineral foarte necesar pentru buna functionare a organismului uman. Acest mineral este un relaxant natural, ajuta la functionarea eficienta a inimii noastre, contribuie la formarea oaselor si a dintilor, a sintetizarii ADN-ului si previne constipatia.

Somn sanatos

Aceste seminte, fiind foarte bogate in amino-acidul numit triptofan, contribuie la odihna organismului in timpul noptii. Acest rezultat are loc deoarece acest amino-acid este transformat de catre organismul uman in serotonina, un neurotransmitator care are un efect direct asupra ritmului cicardian si asupra somnului. Astfel, aceste seminte sunt cu adevarat mici pastile naturale pentru dormit. Ca rezultat, dispozitia noastra este afectata. Pana la urma, cine nu se simte bine dupa un somn odihnitor?

Inlatura stresul

Aceste seminte sunt o sursa exelenta de glutamat, un amino-acid extrem de necesar organismului, care contribuie la sintetizarea amino-acidului butiric, amino-acid cu proprietati de reducere a stresului si a iritabilitatii. Aceste seminte nu sunt apreciate la adevarata lor valoare…

Pentru menopauza

Semintele de dovleac, in special uleiul obtinut din aceste seminte este foarte bogat in fitoestrogeni, fapt care demonstreaza eficienta acestor seminte in tratarea simptomelor asociate perioadei de menopauza. De asemenea, are proprietatea de a reduce durerile de cap si de a reduce tensiunea arteriala.

Stabilizeaza nivelul zaharului din sange

Datorita continutului foarte bogat in proteine. Semintele de dovleac contribuie eficient la stabilizarea zaharului din sange. Acest lucru ofera doua beneficii, unul dintre acestea fiind prevenirea diabetului, iar celalalt este reprentat de faptul ca aceste seminte pot reprezenta un adevarat ajutor in cadrul perioadelor in care doriti sa slabiti.

 


somn sanatos inlatura stresul pentru menopauza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006434 (s)