News Flash:

BEC: Alegatorii din diaspora pot veni la vot cu declaratiile completate, le vor semna in sectie

5 Noiembrie 2014
1150 Vizualizari | 0 Comentarii
Birourile electorale ale sectiilor de votare din strainatate trebuie sa fie completate in 5 zile daca nu au numarul maxim de membri, iar alegatorii vor putea veni la turul 2 cu declaratia pe proprie raspundere printata si completata, urmand sa o semneze si dateze in sectie, a decis, marti, BEC.
Reprezentanti ai MAE si BEC au avut, marti, discutii legate de posibilitatile de fluidizare a procesului de vot in strainatate la turul 2 al prezidentialelor, din 16 noiembrie. Dupa aceste discutii, BEC a adoptat, marti, o decizie si o hotarare si a remis un comunicat.
Decizia BEC adoptata marti prevede ca in termen de 5 zile, in situatia in care biroul electoral al sectiei de votare din strainatate nu este constituit din numarul maxim de membri, presedintele biroului va putea asigura completarea acestuia cu persoane din lista intocmita de MAE.
Potrivit legii, fiecare birou electoral al sectiei de votare din strainatate este constituit dintr-un presedinte, desemnat de seful reprezentantei diplomatice, de regula din cadrul acesteia, si din 2 pana la 6 reprezentanti ai formatiunilor politice care au propus candidati si ca birourile electorale pentru sectiile de votare din strainatate nu pot functiona cu mai putin de 3 membri, presedinte si 2 reprezentanti ai formatiunilor politice care au propus candidati. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009328 (s)