News Flash:

BATAIE DE JOC pe banii publici! Drum judetean asfaltat in urma cu 3 luni, plin de gropi!

6 Noiembrie 2015
1182 Vizualizari | 0 Comentarii
drum fisurat
DJ 682 Arad-Felnac a fost construit in urma cu aproape 40 de ani, perioada in care s-a intervenit doar cu lucrari de intretinere si reparatii. In urma cu un an de zile, Guvernul Romaniei a alocat prima transa de bani, aproape doua milioane de euro pentru reabilitarea acestui tronson. Insa Consiliul Judetean Arad a cheltuit banii pentru alte lucrari. Cu toate ca s-au deturnat sumele alocate, prin Programul National de Dezvoltare Locala a fost prevazuta o alta suma, mai mica, pentru acest tronson de drum judetean. Presedintele interimar al Consiliului Judetean Arad, Adrian Tolea a atacat Guvernul ca a dat in acest an prea putini bani pentru DJ 682. „Domnul Tolea confirma prin atitudinea sa ca a fost pus in functia de conducere interimara a Consiliului Judetean Arad de seful sau politic Gheorghe Falca doar pentru a servi interesele politicianiste ale PNL. Domnul Tolea s-a gandit sa atace Guvernul. Din nou, pe modelul sefului sau Falca, domnul Tolea nu pomeneste nimic despre sumele primite de judetul Arad, cum nu pomeneste nimic de faptul ca anul trecut, Consiliul Judetean Arad a primit banii necesari reabilitarii drumului Arad – Felnac. Daca Aradul ar fi avut o administratie judeteana competenta, drumul judetean era deja reabilitat pe banii Guvernului, inca de anul trecut”, a declarat consilierul judetean Florin Tripa. El arata ca la Arad, Consiliul Judetean este condus de 11 ani de PDL, acum PNL, timp in care pentru drumurile judetene nu s-a facut aproape nimic.

Lucrarile la drumul judetean Arad – Felnac au inceput cu stangul. In asfaltul turnat recent au aparut deja fisuri si gropi. „Prezentam cateva fotografii primite de la cetateni din zona, care asteptau cu nerabdare reabilitarea drumului judetean. Acum, cu totii sunt dezamagiti si ne-au cerut sa intervenim. De altfel, PNL si-a aratat de mai multe ori incompetenta, cu privire la acest drum judetean. Anul trecut, au primit finantare aproape integral pentru reabilitarea drumului din partea Guvernului, dar nu au fost in stare sa organizeze o licitatie corecta. Banii au fost realocati catre alte investitii in judet. Apoi, nu au fost in stare sa formuleze le timp o solicitare pentru a accesa bani prin PNDL in acest an. Lucrarile au inceput din fonduri proprii ale CJA, pentru a ajunge la stadiul minim de executie de 5% si pentru a primi finantare de la Guvern. Din pacate, atunci cand banii vor veni, vor fi folositi de aceiasi incompetenti care fac lucrari de mantuiala. Incercam acum sa tragem un semnal de alarma, poate cei de la CJA se trezesc pana nu este prea tarziu si drumul Arad – Felnac va fi reabilitat in asa fel incat sa fie exploatat optim pentru mai mult timp”, a spus consilierul judetean Florin Tripa, potrivit ziuadevest.ro.
Fisurile exista, dar Guvernul e vinovat
Adrian Tolea, presedintele interimar al Consiliului Judetean Arad recunoaste situatia, dar o minimalizeaza. El a precizat ca, in momentul de fata, contractul privind modernizarea acestui drum se afla in derulare, iar lucrarile executate nu au fost receptionate. „Este vorba despre un contract a carui durata este de trei ani, cu o valoare de 17.154.620,04 lei, TVA inclus. Lungimea drumului este de 17 kilometri, din care s-au modernizat 4,2 kilometri si s-a platit constructorului suma de 4.535.622,95 lei, reprezentand lucrarile executate si proiectul tehnic, taxele, avizele si dirigentia. Receptia lucrarii se va face la finalul contractului, iar orice probleme de infrastructura vor aparea, ele vor fi remediate in intregime de catre constructor, din banii acestuia. Am verificat drumul Arad-Felnac, exista o fisura si o faiantare de aproximativ 2 metri patrati, care va fi remediata de constructor pana la data de 7 noiembrie. Ce ar trebui insa subliniat este faptul ca avem si lucrari executate, dar neplatite, deoarece banii promisi de Guvern, prin PNDL, nu au venit nici pana astazi, desi contractul este incheiat din luna august. Inca asteptam cei 638.291,22 lei promisi de Guvern, iar consilierii judeteni PSD ar trebui sa se intereseze de ce nu ajung acesti bani. Consiliul Judetean a inceput acest drum din fonduri proprii, iar daca Guvernul continua alocarea fondurilor in acelasi ritm ca pana acum, am mai spus-o si o repet, vom termina lucrarile peste ...60 de ani”, a declarat Adrian Tolea, presedintele interimar al Consiliului Judetean Arad.

adrian tolea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005693 (s)