News Flash:

Basescu: "Tariceanu a facut un grav abuz in cazul Sova"

26 Martie 2015
1282 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a facut in cazul Sova un grav abuz in serviciu, incalcand si decizii anterioare ale CC, afirma fostul presedinte Traian Basescu, pe Facebook, adaugand ca "aceasta sluga a lui Victor Viorel Ponta" trebuie sa ajunga urgent in fata justitiei.
El si-a completat ulterior declaratia, intr-o interventie la postul B1 TV, spunand ca in cazul lui Tariceanu ar trebui formulata o plangere penala pentru abuz in serviciu si apreciind ca nici nu va fi emisa o hotarare a Senatului in acest caz, deoarece s-a considerat ca "nu s-a votat", astfel ca PNL nu va avea ce sa atace la Curtea Constitutionala.
"Acesta este trucul: pentru ca nu s-a votat, nu avem hotarare. Daca Tariceanu a considerat ca nu s-a votat, nu exista un motiv sa emiti o hotarare si, atunci, nu avem hotarare. E un truc. Domnii liberali nu o sa aiba ce sa atace, ca nu va fi hotarare", a spus Basescu.
Senatul nu a incuviintat arestarea preventiva a lui Dan Sova, din cele 151 de vorturi exprimate fiind inregistrate 79 de optiuni "pentru", 67 "contra", iar cinci voturi au fost anulate.
Votul a fost secret, cu bile.
Potrivit anuntului oficial facut in plen, in urma numaratorii voturilor, ca urmare a faptului ca nu a fost intrunit votul majoritatii senatorilor, Senatul nu a incuviintat arestarea preventiva a lui Dan Sova.
”S-a hotarat ca se voteaza cu majoritate normala, pentru legi organice. La domnul Sova nu s-a intrunit numarul de voturi”, a spus senatorul liberal Cristian Bodea, dupa votul din Senat, precizand ca decizia a fost a presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Mediafax.ro

sova
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007021 (s)