News Flash:

Basescu il avertizeaza pe Ciolos

29 Decembrie 2015
1237 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu a plecat
Fostul presedinte Traian Basescu spune ca au aparut "semnale ale inceperii deprecierii situatiei macroeconomice" si ca reducerea TVA ar trebui suspendata, precum si pensiile speciale si salariile majorate in sectorul bugetar. Vezi mai jos mesajul transmis de fostul sef al statului actualului premier Dacian Ciolos.

"Cine va plati imprudenta, populismul si incompetenta? Au aparut deja semnale ale inceperii deprecierii situatiei macroeconomice a tarii: incetinirea cresterii exporturilor, cresterea importurilor de bunuri destinate consumului, cresterea deficitului de cont curent, avalansa inca nestavilita a pensiilor si veniturilor speciale (vezi personal ambulanta), cresterea deficitului fondului de pensii, cresterea deficitului bugetului de stat pentru anul 2016 (in crestere fata de 2015), scaderea resurselor alocate pentru investitii fata de anii de criza 2009 – 2010, incapacitatea guvernului de tehnocrati de a rezista presiunilor populiste ale grupurilor parlamentare PSD si PNL, etc.

Solutia pentru a evita intrarea intr-o spirala a deprecierii echilibrelor macroeconomice este suspendarea prin OUG a aplicarii prevederilor legale care scad TVA-ul de la 24 la 20 la suta si a acelora care introduc pensiile speciale si salarii crescute in sectorul bugetar incepind cu 01.01.2016 . Situatia ar putea fi reanalizata la mijlocul anului 2016, inclusiv problema cresterii salariului minim. Politicile fiscal-bugetare imprudente pot arunca tara in criza, iar cei care vor plati imprudenta nu vor fi politicienii. Nu va amagiti cu o crestere economica bazata doar pe cresterea consumului. Cine va plati imprudenta, populismul si incompetenta?", a scris Traian Basescu pe Facebook.

 


traian basescu reducerea tva suspendata pensiile speciale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1441 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006444 (s)