News Flash:

Barna, USR: Exista riscul ca Guvernul sa dea o ordonanta de urgenta care sa-l dezincrimineze pe Dragnea

23 Iunie 2018
853 Vizualizari | 0 Comentarii
download

Există riscul ca acest ”Guvern marionetă” să dea o ordonanţă de urgenţă care să-l “dezincrimineze” pe Liviu Dragnea, spune preşedintele USR, Dan Barna.

Preşedintele USR le-a transmis, vineri, din Timişoara, membrilor PSD să “renunţe” la Liviu Dragnea, după ce a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

“România este astăzi aici, în locul în care se află acum, pentru că a fost posibil să ajungem să avem penali în funcţii publice. României i s-a furat un an şi jumătate de dezvoltare şi de viaţă socială, pentru că în fruntea partidului care guvernează acum în România, PSD, este un condamnat penal. Mesajul meu pentru membrii PSD este să renunţe la Liviu Dragnea, să accepte că România este mai mult decât interesul unui condamnat penal, România trebuie să fie mai mult. Decizia de ieri a instanţei a arătat exact acest lucru, că România este încă un stat european, este încă un stat care respiră şi este un stat în care justiţia este independentă şi a rămas independentă după un an şi jumătate de presiuni fără precedent. Timp de un an şi jumătate, această guvernare condusă de Liviu Dragnea nu a făcut decât să acţioneze ca şi casa de avocatură privată a lui Liviu Dragnea. Guvernul a fost casa sa de avocatură, Parlamentul a fost casa sa de avocatură şi de alaltăieri, Jandarmeria s-a transformat în ciomagul lui Liviu Dragnea”, a afirmat Dan Barna.

Preşedintele USR a spus că decizia de joi în ceea ce-l priveşte pe Liviu Dragnea a arătat că România “este mai mult decât interesul unui condamnat penal”.

condamnată şi să rămână în această poziţie. Eu am credinţa că există încă maturitate în PSD şi vor avea înţelepciunea să înţeleagă că Liviu Dragnea nu mai poate să fie un reprezentant al României”, a declarat Dan Barna.

Liderul USR a afirmat că există riscul ca, în zilele următoare, Guvernul să dea o ordonanţă de urgenţă care să-l dezincrimineze pe Liviu Dragnea.

“Este o miză importantă pentru noi ca societate să rămânem activi, să rămânem implicaţi, să continuăm protestele, pentru că Legile justiţiei sunt în continuare în ritm de a intra în vigoare. Există riscul ca acest Guvern, care este Guvernul marionetă, purtător de interese al lui Liviu Dragnea, să dea o ordonanţă de urgenţă prin care să-l dezincrimineze. În momentul în care se va întâmpla o OUG în zilele următoare, ea intră în vigoare în trei zile. După cum îi ştim, se poate publica în Monitorul Oficial, am văzut de la OUG 13 că sunt capabili să o publice în câteva minute, chiar şi noaptea. Practic, Liviu Dragnea va fi în situaţia să elimine din legislaţie faptele pentru care a fost condamnat. De aceea e necesar, legitim şi firesc ca întreaga societate să-i ceară demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru că el este acum în situaţia să-şi dea în mod explicit o lege pentru el însuşi. A fost condamnat pentru infracţiunea de abuz în serviciu şi dezincriminând abuzul în serviciu, stă în puterea lui să facă lucrul acesta, practic îşi va face legea pentru sine însuşi. Parlamentul acesta nu face decât să distrugă legislaţia tocmai ca să scape el”, a conchis Dan Barna.

 

 


liviu dragnea dan barna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006574 (s)