News Flash:

Bacteria E Coli a fost descoperita in produse lactate din Arges

1 Martie 2016
1112 Vizualizari | 0 Comentarii
branza vaca
Bacteria Escherichia Coli a fost descoperita in produse lactate din judetul Arges, mai exact in branza de vaca produsa de firma "Lactate Bradet", a declarat luni pentru MEDIAFAX ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.
Bacteria E. Coli O26, care a fost cauza imbolnavirii bebelusilor din Arges, a fost descoperita in produse lactate ale firmei "Lactate Bradet" din Curtea de Arges, potrivit ministrului Irimescu.
"Este vorba despre branza proaspata de vaci, 25 de kilograme. Lotul nu a mai fost gasit, intre timp s-a stopat activitatea. Este vorba de Lactate Bradet din Curtea de Arges. De asemenea, s-a mai gasit in carne de pasare recoltata din frigiderul unei familii din Bacau, era o pasare din gospodaria personala", a precizat, pentru MEDIAFAX, Irimescu.
De asemenea, Autoritatea Nationala Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a transmis intr-un comunicat de presa remis luni MEDIAFAX ca, in 25 februarie, echipe mixte, alcatuite din inspectori DSVSA si DSP din judetele Arges si Dolj au demarat actiunea de prelevare de probe, care au fost transmise spre analizare catre Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara (IISPV).
Potrivit rezultatelor anchetei, dintre cele 194 de esantioane analizate pana la aceasta data, a fost depistata prezenta Escherichia Coli, serogrupul O 26, la o proba de pui (spate cu gat) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele (apartinator) implicate in ancheta Ministerului Sanatatii. Carnea provenea de la pasari din gospodaria persoanei respective (judetul Bacau).
De asemenea, bacteria a mai fost descoperita in probe prelevate dintr-un lot de 25 de kg branza proaspata de vaci, produsa de o unitate de prelucrare a laptelui din judetul Arges („Lactate Bradet”).
„In urma confirmarii prezentei bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unitatii, pentru verificari. Datele rezultate in urma verificarilor arata ca lotul respectiv de branza a fost de 25 de kg, produsa in data 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regasita la producator sau la comercializare. Masurile dispuse au fost urmatoarele: sistarea activitatii in sectia de branzeturi unde a fost realizata branza proaspata analizata, pana la elucidarea situatiei; efectuarea dezinfectiei in aceasta sectie a spatiilor, utilajelor, ustensilelor si suprafetelor de lucru; dezinfectia va fi urmata de recoltarea de teste de sanitatie care sa ateste eficienta igienizarii; personalul angajat al fabricii va fi examinat din punct de vedere coprobacteriologic, intr-un laborator de specialitate; recoltarea de probe de lapte de la cele doua ferme in momentul receptiei in fabrica, pentru examen bacteriologic si probe de apa, provenite de la intrarea si iesirea din unitate”, se arata in comunicatul ANSVSA.
In acest moment, la Spitalul "Marie Curie" din Capitala mai sunt internati cinci copii, cu sindrom hemolitic-uremic, cauzat de E.Coli.
Dintre acestia, unul se afla in stare grava la terapie intensiva, dupa ce au aparut complicatii neurologice, care sunt "departe de a fi stopate", a declarat pentru MEDIAFAX, luni dimineata, dr. Mihaela Balgradean, sefa sectiei de Nefrologie de la Spitalul "Marie Curie". Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005774 (s)