News Flash:

BAC FRAUDAT la Faget: O eleva a fost eliminata pe nedrept din cauza altei colege

12 Iulie 2015
1800 Vizualizari | 0 Comentarii
bac lucrare
Procurorii, ministrul Educatiei, inspectorul scolar general din Timis, cu totii au fost in alerta cand s-a aflat ca la Liceul Traian Vuia din Faget s-a copiat in voie. Nu mai putin de 94 de elevi au fost eliminati dupa ce s-a demonstrat cu filmarile de pe camerele de supraveghere ca au copiat. Nu toti insa au facut acest lucru, iar unii elevi, desi sunt de zece pe linie, au de suferit pentru altii.
La Faget s-a copiat cu ajutorul supraveghetorilor, a spus-o si ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, dar nu toti elevii care au fost pedepsiti prin eliminarea de la Bacalaureat sunt atat de vinovati pe cat par, dar „au cazut” si ei pentru ca au fost in aceeasi sala si au fost determinati de altii, spre exemplu, sa duca… o ciorna de pe o banca pe alta.
Surse bine informate din cadrul celor care au realizat controlul acolo, la acest liceu, dintre cei care au vazut inregistrarile, ne-au spus ca o eleva care a dat Bacalaureatul a fost eliminata deoarece a mutat o ciorna, care nu era a ei, de pe o banca pe alta, in timpul examenului. Da, si asta e considerata o actiune de a frauda. Numai ca aici e o diferenta – fata respectiva nu a copiat de pe acea ciorna si nu a mutat acea hartie de bunavoie, ci „impinsa” de altii de la spate, dupa cum se vede si se aude pe filmare, scrie tion.ro.
Ce se aude si se vede pe filmarile care au fost cerute de procurori de la Inspectoratul Scolar Judetean Timis? Un elev a plecat din ultima banca, de pe randul de la perete, a ridicat si a lasat o ciorna pe o banca goala, in spatele fetei respective, de pe randul de la perete. O tot striga pe fata – Hei, Hei, Hei! Fata cedeaza, se intoarce, ia ciorna, si ii da ciorna in mana unei alte fete, careia ii era adresata hartia – se ridica si ii da ciorna pe randul de la perete. Asta e „frauda” facuta de aceasta fata cu rezultate bune la invatatura.
Fata a luat 9,26 la Bacalaureat, pe munca ei, iar mama ei probabil va depune econtestatie asupra acestei decizii de eliminare a sa. Si totusi, eleva ramane o victima a colegilor sai si a supraveghetorilor care au dat liber la copiat. Daca copiii au fiost eliminati de la Bacalaureat, in cazul supraveghetorilor nu s-a luat inca o decizie, dar se pare ca nu vor fi simple mustrari in acest caz de frauda…

faget
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006147 (s)