News Flash:

Avocata Alinei Bica, RETINUTA!

20 Martie 2015
1244 Vizualizari | 0 Comentarii
Avocata fostei sefe a DIICOT Alina Bica, Laura Voicu, a fost retinuta de procurorii anticoruptie, fiind acuzata ca a atestat ilegal ca un barbat este avocat stagiar in Baroul Bucuresti si l-a trimis sa o reprezinte la DNA.
Voicu urmeaza a fi prezentata, vineri, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, la Curtea de Apel Bucuresti.
Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a Laurei Voicu, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunilor de favorizare a faptuitorului si instigare la infractiunea de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati.
De asemenea, s-a dispus urmarirea penala fata de Niculae Learciu, sub aspectul savarsirii infractiunii de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati.
Laura-Catalina Voicu , aparator ales al Georgiei Ioana Deaconu, fosta vicepresedinta a Asociatiei "Tineri Pentru Viitor", arestata preventiv intr-un dosar instrumentat de DNA, cunoscand faptul ca Niculae Learciu nu detine calitatea de avocat, fiind inscris in asa numitul "Barou constitutional", l-a desemnat pe acesta sa participe la activitati de urmarire penala ce urmau a se desfasura la sediul DNA in dosarul lui Deaconu, precum si, in repetate randuri, in alte cauze aflate pe rolul DNA, potrivit procurorilor.
Din dispozitia Laurei Voicu, Learciu ar fi exercitat si alte activitati ce tin de profesia de avocat, prezentandu-se la termene de grefa in Serviciul de retinere si arestare preventiva unde a acordat asistenta juridica mai multor clienti ai acesteia.
Procurorii o acuza pe avocata ca, in acest mod, a creat conditiile necesare pentru tergiversarea urmaririi penale, prin punerea procurorilor in situatia de a reface actele de urmarire efectuate, Ioana Deaconu fiind lipsita de asistenta juridica. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006164 (s)