News Flash:

AVERTIZARE METEO: Cod portocaliu de canicula pentru Bucuresti si mai multe judete din tara. Iata ce zone sunt afectate

28 Iulie 2015
1087 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula5
Administratia Nationala de Meteorologie a emis, marti, o avertizare cod portocaliu de canicula si disconfort termic accentuat valabila pentru Capitala si sase judete din sudul tarii. Codul este valabil in zilele de 29 si 30 iulie.
Potrivit ANM, miercuri, 29 iulie, si joi, 30 iulie, valul de caldura se va intensifica in regiunile sudice si estice, unde va fi instituit un COD GALBEN. In sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, centrul si sudul Moldovei si in partea continentala a Dobrogei, temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.
COD PORTOCALIU
In judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi si Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, se vor atinge temperaturi maxime de 38...39 de grade, iar joi, 30 iulie, izolat se vor inregistra valori in jurul a 40 de grade si, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. In aceste zone se va institui cod portocaliu.
In dupa-amiaza zilei de joi, 30 iulie, instabilitatea atmosferica va fi accentuata, indeosebi in centrul si nord-estul tarii, precum si in zonele de munte.

Galerie Foto

portocaliu_canicula
anm cod portocaliu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007028 (s)