News Flash:

Avertismente pentru administratorii taberelor scolare din judetul Timis

9 August 2015
1128 Vizualizari | 0 Comentarii
tabara scolara2
Inspectorii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Timis au dat avertismente si au fixat termene de remediere a neregulilor aflate in taberele scolare din judet. 
'Am luat legatura cu cei de la Directia pentru Tineret si Sport Timis si le-am transmis care sunt neregulile gasite de inspectorii nostri. In urma controalelor, am dat termene de remediere a neregulilor aflate si un avertisment', a afirmat dr. Viorica Dumitru, director executiv al DSP Timis, la Colegiul prefectural. 
Potrivit acesteia, la tabara de la Cheveresu Mare, cu toate ca zona verde este intretinuta de personalul angajat, nu este imprejmuita corespunzator, iar in tabara de la Poeni-Strambu, paturile sunt supraetajate si nu sunt dulapuri suficiente pentru toti copiii, astfel ca unii dintre cei cazati aici sunt nevoiti sa isi tina lucrurile pe jos. De asemenea, inspectorii DSP au mai constatat ca nici in cabinetele medicale nu sunt dulapuri corespunzatoare. 
Reprezentantii Directiei pentru Tineret si Sport Timis, care administreaza taberele scolare, au dat asigurari ca neajunsurile sunt in curs de remediere si au spus ca pentru imprejmuirea zonei de la Cheveres este nevoie de bani, pe care Directia nu ii are. 
In Timis, din cele cinci tabere scolare care functionau pana in urma cu sapte-opt ani, au mai ramas functionale doar cele de la Poieni-Strambu si Cheveresu Mare, celelalte neindeplinind normele igienico-sanitare impuse de legislatie. 
Anul trecut, si acestea doua au fost sanctionate de inspectorii sanitari pentru ca nu aveau afisate meniurile zilnice si nici cantitatea de calorii continute de hrana. De asemenea, problema numarului insuficient de dulapuri a existat si anul trecut. 
'Inspectorii DSP au verificat cele doua tabere scolare, care sunt ocupate la capacitate maxima, si au gasit cateva neajunsuri minore, care nu pun in pericol sanatatea copiilor. Nu era afisat meniul zilnic si nici caloriile continute. De asemenea, la Cheveres s-a constatat ca numarul dulapurilor din camere este insuficient si s-au dat avertismente, cu termen de remediere in cinci zile', afirma prefectul Eugen Dogariu, anul trecut. AGERPRES

timis viorica dumitru dsp timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2280 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006031 (s)