News Flash:

Avertisment pentru presedintele Iohannis

15 August 2016
1444 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis juramant
Uniunea PSD - ALDE, in frunte cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, declara ca s-ar putea ajunge la alegeri anticipate in cazul in care presedintele Klaus Iohannis nu va desemna un premier PSD - ALDE dupa alegerile parlamentare.
 
"Incredere 100% nu am, sunt foarte sincer. Foarte multi spun ca nu va respecta nici cutuma, nici spiritul Constitutiei, nici votul popular si va incerca sa forteze o majoritate prin tot felul de mijloace. (…) Imi doresc ca presedintele Romaniei, acum domnul Iohannis, sa respecte votul popular pentru a fi liniste si stabilitate in tara, pentru a nu ajunge la alegeri anticipate", a afirmat Dragnea la Antena 3.
Singura situatie prevazuta de Constitutie pentru organizarea alegerilor anticipate este dizolvarea Parlamentului. Acest lucru se poate realiza potrivit articolului 89 din Constitutie.
 
"Dupa consultarea presedintilor celor doua Camere si a liderilor grupurilor parlamentare, Presedintele Romaniei poate sa dizolve Parlamentul, daca acesta nu a acordat votul de incredere pentru formarea Guvernului in termen de 60 de zile de la prima solicitare si numai dupa respingerea a cel putin doua solicitari de investitura. In cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singura data", se arata in legea fundamentala.

psd alde liviu dragnea alegeri anticipate klaus iohannis alegerile votul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1338 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006458 (s)