News Flash:

Autoritatile locale si judetene sustin ca sunt pregatite pentru sezonul de iarna

19 Octombrie 2016
1083 Vizualizari | 0 Comentarii
deszapezire1
Autoritatile locale si judetene sustin ca sunt pregatite pentru sezonul de iarna in privinta deszapezirii drumurilor din aria de jurisdictie, avand incheiate contracte cu firmele care presteaza serviciile respective. 
''Avand in vedere apropierea sezonului rece, in baza principiului continuitatii si gradualitatii activitatilor de pregatire, Institutia Prefectului a solicitat in aceasta luna primarilor si autoritatilor cu responsabilitate in domeniu o informare care sa cuprinda date privind modul in care va fi asigurata activitatea de deszapezire la nivelul judetului Timis. Municipalitatea timisoreana si Consiliul Judetean Timis sustin ca sunt in grafic sau in diferite stadii de pregatire'', a declarat marti, pentru AGERPRES, prefectul Mircea Bacala. 
Primaria Timisoara a prezentat planul de masuri pentru desfasurarea actiunilor de prevenire si combatere a urmarilor fenomenelor meteo specifice iernii 2016-2017, activitatea derulandu-se in baza contractelor de prestari servicii valabile din 2011 cu SC Retim Ecologic Service SA si SC Drumuri Municipale Timisoara SA, in conditiile in care orasul este impartit in sase sectoare de lucru. ''Conform planului prezentat, societatile mentionate dispun de utilaje de interventie suficiente si sunt in grafic cu calendarul de pregatire'', mentioneaza prefectul. 
La nivelul celor 99 de unitati administrativ-teritoriale din judet, pregatirea pentru sezonul de iarna se afla in stadii diferite. Un numar de 42 de localitati au contracte de deszapezire incheiate, sapte localitati sunt in faze diferite de licitatie si pregatire. In 50 de unitati administrativ-teritoriale activitatea de deszapezire se va desfasura cu mijloace de interventie proprii. In 93 de localitati exista stocuri de materiale antiderapante, respectiv sare si nisip. 
In unele comune, prin dispozitia recenta a primarului s-a reorganizat deja Comitetul Local de Iarna si s-a intocmit planul de deszapezire pentru iarna 2016-2017. 
Potrivit situatiei prezentate prefectului, sunt pregatite 172 mijloace de interventie proprii (buldo-excavatoare, incarcatoare cu lama, sararite, utilaje multifunctionale, autospeciale cu lama), stocurile de material antiderapant (1.744 tone nisip si 219 tone sare), 10 tone de stocuri de combustibil si sunt in vigoare 49 de contracte de deszapezire, iar sapte contracte de deszapezire sunt in curs de licitare. 
''De asemenea, toate unitatile administrativ-teritoriale au identificat spatii necesare cazarii temporare pentru persoanele blocate in trafic'', a mentionat prefectul. 
CJ Timis are incheiate, ca urmare a licitatiilor efectuate in 2014, acorduri cadru pe o perioada de trei ani cu sase societati pentru activitatea de deszapezire si combatere a poleiului pe drumurile judetene, fiind asigurate 76 de autoutilaje si echipamente. 
Pe drumurile nationale de pe raza judetului Timis, Directia Regionala de drumuri si Poduri Timisoara a incheiat un contract subsecvent pentru activitatea de deszapezire cu firme de profil. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1340 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006606 (s)