News Flash:

Augustin Lazar, dupa revocarea lui Kovesi: Procurorii sunt ingrijorati pentru ce va urma, e o situatie sensibila

11 Iulie 2018
731 Vizualizari | 0 Comentarii
Augustin Lazar

Augustin Lazar a declarat miercuri, la sediul CSM, unde se discuta continuarea activitatii fostei sefe a DNA, ca procurorii sunt ingrijorati in legatura cu situatia generata, care este una sensibila, insa asta nu-i impiedica sa apere in continuare ordinea de drept.
„Deciziile Curtii Constitutionale sunt obligatorii si trebuie puse in executare. Procurorii sunt ingrijorati in legatura cu situatia care s-a generat, dar aceasta ingrijorare nu-i impiedica sa-si indeplineasca rolul pe care-l au pentru apararea ordinii de drept. Este o situatie sensibila pe care o vedem in jurul nostru, nu trebuie sa o descriu eu. Azi, Sectia pentru procurori va decide unde-si va desfasura activitatea (Laura Codruta Kovesi n.r.). In continuare, vom vedea un procuror cu nivel de experienta considerabila in DNA.”, a declarat procurorul general.

Augustin Lazar a mai subliniat ca viitorul procuror-sef al DNA va avea o misiune sensibila.

„Viitorul procuror-sef DNA va avea o misiune sensibila care-l va provoca sa-si arate nivelul de expertiza si contributia pe care o poate aduce la cresterea increderii in institutie. (...) Este o situatie sensibila in care procurorii sunt ingrijorati de ce va urma”, a mai spus procurorul general Augustin Lazar.


Procurorii CSM discuta miercuri, incepand cu ora 10:00, cererea Laurei Codruta Kovesi de a-si continua activitatea in calitate de procuror.

Decizia vine dupa ce presedintele Romaniei Klaus Iohannis a emis luni decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anuntul fiind facut de catre purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi.

"Despre mine va pot spune ca am luat act de decretul de revocare din functia de procuror sef DNA si incepand de astazi (luni-n.r.) nu voi mai lucra in Directia Nationala Anticoruptie. Voi ramane procuror",a spus Laura Codruta Kovesi.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006265 (s)