News Flash:

Au sosit primele doua tramvaie reabilitate in Timisoara

30 Iunie 2015
1396 Vizualizari | 0 Comentarii
tramvai1
Primele doua tramvaie din parcul RATT care au fost reabilitate cu peste 1 milion de euro au ajuns in sfarsit la Timisoara in aceste zile. Vehiculele urmeaza sa fie testate, dupa care vor putea calatori cu ele si timisorenii. Vedeti cum arata vechile tramvaie modernizate la Arad si Pascani.
Licitatia organizata in primavara anului trecut de Primaria Timisoara pentru reabilitarea tramvaielor a fost castigata de Electroputere VFU Pascani si Astra Vagoane Calatori Arad.
Municipalitatea timisoreana intentioneaza sa reabiliteze un numar de 30 de mijloace de transport in decurs de 4 ani. Costul, pentru un singur tramvai modernizat, este de 480.000 de euro fara TVA, potrivit autoritatilor locale.
Reprezentantii primariei au anuntat in vara anului trecut, in luna iulie, inceperea lucrarilor la primele doua vehicule, trimise pentru reabilitare la Arad, respectiv Pascani.
Desi era vorba ca tramvaiele vor putea fi testate ba in toamna lui 2014, ba in iarna, ba in primavara acestui an, oficialii primariei spun ca au fost doar termene avansate de ei, pentru ca, din punct de vedere contractual, data limita pentru livrarea vehiculelor era 28 iunie 2015. Garniturile au ajuns in aceste zile la Timisoara, scrie tion.ro.
Cand vor putea fi testate tramvaiele? Oficialii primariei nu ne-au putut furniza aceasta informatie, dar primarul Nicolae Robu declara, in cursul saptamanii trecute, ca vehiculele vor fi prezentate in cadrul unui eveniment special si ca timisorenii vor putea circula cu aceste vehicule a doua zi dupa ce le vor testa specialistii.
„Evident ca, dupa ce vor fi aduse, se impune o testare a lor pe liniile din Timisoara. Daca va fi cazul se vor face mici ajustari. Timisorenii le vor vedea, vom face un eveniment, pentru ca eu zic ca este un eveniment. Vor face o trecere pe liniile Timisoarei, cu monitorizare din partea specialistilor, si dupa aceea vor intra in circulatie. Mai intai vor circula goale pentru testare, vor face un anumit circuit. A doua zi dupa testare vor circula si timisorenii…”, afirma Robu.
Tramvaiele reabilitate au exteriorul vopsit in alb-violet, caroserie noua, scaune mov, noi sisteme de actionare si franare, instalatie de climatizare, instalatie de incalzire a scaunelor, sisteme de supraveghere video si Internet Wi-Fi gratuit pentru calatori, potrivit autoritatilor locale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004855 (s)