News Flash:

Au fost realizate primele transplanturi pediatrice de rinichi din acest an, la Institutului Clinic din Cluj-Napoca

19 Iulie 2018
888 Vizualizari | 0 Comentarii
operatie trombectomie mecanica

Medicii Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca au realizat primele transplanturi pediatrice de rinichi din acest an, beneficiari fiind un baiat de 13 ani Brasov, o fata de 14 ani din Timis si o fata de 19 ani din Satu Mare, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat al ICUTR Cluj-Napoca transmis, joi, transplantul renal la copil este o procedura dificila pe care si-o asuma doar centrele cu experienta.

”In primele doua zile ale saptamanii au fost realizate la ICUTR Cluj-Napoca primele transplanturi pediatrice din acest an. A fost vorba de un transplant la un baiat de 13 ani din Brasov care a primit un rinichi de la mama sa si de o fata de 14 ani din judetul Timis, care a primit un rinichi de la un donator pediatru cu moarte cerebrala, in varsta de 14 ani, de la Oradea. Al doilea rinichi al donatorului de la Oradea, a fost transplantat unei tinere de 19 ani, din Satu-Mare, care avea insuficienta renala cronica de la varsta de 13 ani. Transplantul renal la copil este o procedura dificila pe care si-o asuma doar centrele cu experienta, echipa de transplant a ICUTR fiind in masura sa raspunda oricaror provocari legate de transplantul renal”, se arata in documentul citat.

In acest an au fost realizate la institutul clujean un numar de 32 de transplanturi renale dintre care 24 de la donator cu moarte cerebrala si 8 de la donator viu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005274 (s)