News Flash:

Au fost inchise trei spitale

27 Aprilie 2016
1145 Vizualizari | 0 Comentarii
spitalul cfr timisoara
Trei spitale din Bucuresti si Bacau au fost inchise din cauza neregulilor, ca urmare a controalelor privind infectiile nosocomiale, in Romania fiind doar 113 epidemiologi, se arata, marti, intr-un raport al Ministerului Sanatatii.

Ministerul Sanatatii a realizat un raport, la nivel national, prin chestionare la care a raspuns personalul din 112 spitale. Potrivit raportului, la nivel national sunt 113 epidemiologi si 41 de medici de laborator.

In perioada ianuarie - martie, au fost verificate sute de spitale din Romania, iar in urma controalelor trei spitale au fost inchise si la alte trei s-a suspendat activitatea. Potrivit raportului Ministerului Sanatatii, au fost date 578 de amenzi in valoare de 518.500 de lei.

Raportul arata ca nu se asigura o stare igienica-sanitara corespunzatoare din totalul unitatilor controlate in 23% din cazuri. De asemenea, nu se asigura suprafata minima pe pat, iar saloanele sunt subdimensionate si supraaglomerate in 35% din cazuri si in 30% din cazuri nu se respecta numarul grupurilor sanitare la numarul de paturi, acestea avand si un grad de uzura ridicat.

Datele prezentate de ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, mai arata ca in 53% din cazuri nu se asigura o stare igienico-sanitara corespunzatoare din blocurile alimentare, iar in 18% din cazuri nu se asigura evacuarea apei reziduale si spitalele nu detin statii de dezinfectie locala.
 
Nu in ultimul rand, datele arata ca in 74 de unitati spitalicesti la nivel national, nu se respecta etapele sterilizarii, iar gestionarea deseurilor rezultate in urma tratamentelor a fost necorespunzatoare in cazul a 215 unitati inspectate.
 
Cele trei institutii medicale care au fost inchise
Potrivit raportului, este vorba de Centrul medical “Prain” pentru redarea auzului si infatisarii normale Bucuresti, S.C. Eldimed Materna S.R.L. Bacau si S.C. Clinica Palade S.R.L. Bacau. De asemenea, s-a luat decizia de suspendare a activitatii in trei situatii. Este vorba de Spitalul Orasenesc “Regele Carol I” Costesti Arges (suspendarea activitatii laboratorului de analiza a sputei, din cadrul pavilionului TBC), la Spitalul Orasenesc “Oravita” (suspendarea activitatii bloc alimentar si spalatorie) si la sectia de psihiatrie cronici din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Valer Russu” Ludus, judet Mures.

Acelasi raport facut pe baza chestionarelor arata ca, „la 71.4% din spitale s-au desfasurat cursuri de control infectii nosocomiale pentru medici, 94.3% au avut cursuri pentru asistenti medicali in timp ce la 83.8% au avut loc cursuri de instruire pentru ingrijitoare, 71.4% pentru brancardieri si 61% pentru personal auxiliar”, mai arata studiul.

ministerul sanatatii spitale epidemiologi medici raportul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006361 (s)