News Flash:

ATENTIONARE ANM: Cod portocaliu de canicula in sudul tarii; temperaturile vor atinge luni 39 de grade Celsius

31 Iulie 2016
962 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula5
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu de canicula, valabila luni, 1 august, pentru judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita si Ilfov si inclusiv municipiul Bucuresti. Totodata, duminica este in vigoare o avertizare cod galben de canicula.
Meteorologii avertizeaza ca, in dupa-amiaza zilei de luni, 1 august, judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita si Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, se vor atinge local maxime termice de 38 de grade, iar izolat se vor inregistra valori in jurul a 39 de grade si, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.
De aceea, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu de canicula.
Pe de alta parte, "incepand din seara zilei de luni, 1 august, instabilitatea atmosferica se va accentua, la inceput indeosebi in vestul tarii si in zona montana, iar marti, 2 august, in majoritatea regiunilor. Vor fi averse insotite de frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua si aspect de vijelie, iar pe arii restranse se vor cumula cantitati de apa mai insemnate si va cadea grindina".
Totodata, duminica este in vigoare o avertizare cod galben de canicula, valabila pentru 15 judete din sudul tarii si municipiul Bucuresti.
Potrivit ANM, "duminica, 31 iulie, in cea mai mare parte a Munteniei si Dobrogei si local in Oltenia, valul de caldura va persista. Temperaturile maxime vor atinge 36 de grade, iar la amiaza disconfortul termic va fi mai accentuat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitati in aceste regiuni, dar pe arii restranse si in restul teritoriului".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004640 (s)