News Flash:

Atentie timisoreni: noi reguli drastice pentru obtinerea permisului de conducere. Cum se vor desfasura examenele

8 Iulie 2016
1317 Vizualizari | 0 Comentarii
ana micsorat
Examenul auto se va desfasura dupa noi reguli, incepand cu 2017, potrivit ultimelor modificari legislative. Proba teoretica a acestuia va fi inregistrata video, iar cea practica va fi inregistrata audio si video
Masurile au fost luate de Guvern pentru a reduce riscurile de coruptie in obtinerea permisului auto. La articolul 23, dupa alineatul (9) se introduc patru noi alineate, alineatele (9-1)-(9-4), cu urmatorul cuprins:
(9-1) Pentru asigurarea si verificarea legalitatii examenului de obtinere a permisului de conducere, modul de desfasurare a probei teoretice se inregistreaza video, iar in cazul probei practice atat video, cat si audio, cu sisteme tehnice de monitorizare. Pentru proba practica, sistemele tehnice de monitorizare se instaleaza pe autovehiculele folosite la sustinerea probei practice.
(9-2) Prin exceptie de la prevederile alin. (9-1), nu se inregistreaza audio sau video proba practica sustinuta pentru categoriile AM, A1, A2 si A.
(9-3) Sistemele tehnice de monitorizare prevazute la alin. (1) se asigura de catre serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor care organizeaza examenul de obtinere a permisului de conducere.
(9-4) Procedura si conditiile tehnice in care se realizeaza si stocheaza inregistrarile prevazute la alin. (9-1), precum si masurile pentru protejarea acestora si a datelor cu caracter personal se stabilesc, in conditiile legii, prin ordin al ministrului afacerilor interne."
Prevederile art. 23 alin. (9-1)-(9-4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata intra in vigoare in termen de 1 an de la data intrarii in vigoare a ordonante de urgenta 41.
Totodata, certificatul de cazier judiciar, document ce trebuie atasat dosarului de inscriere la scoala de soferi, va fi eliberat de politisti fara a mai fi necesara plata taxei extrajudiciare de timbru, taxa pentru care, pana acum, cetatenii erau nevoiti sa faca un drum in plus la oficiul postal. De altfel, scutirea de taxa extrajudiciara de timbru la eliberarea cazierului judiciar se regaseste acum in Legea nr. 117/1999 privind taxele extrajudiciare de timbru, document modificat in acest sens prin OUG nr. 41/2016.
Noi prevederi ale Legii 117/1999 arata ca sunt scutite de taxe extrajudiciare de timbru mai multe proceduri, printre care examinarea, in vederea obtinerii permisului de conducere auto, a urmatoarelor categorii de persoane:
– persoanele cu handicap fizic, pentru obtinerea permisului de conducere valabil pentru autovehiculele din categoriile A, A1, B si B1, adaptate infirmitatii lor;
– membrii misiunilor diplomatice si ai oficiilor consulare acreditati in Romania, pe baza de reciprocitate.
Totodata, cei care trec examenul auto vor putea de-acum sa plateasca taxa pentru eliberarea permisului de conducere si online, prin intermediul serviciului Internet Banking, sau prin virament bancar catre contul deschis de fiecare prefectura din tara. Pe langa aceste doua noi modalitati, viitorii soferi vor putea plati in continuare si prin intermediul variantelor clasice, respectiv numerar sau mandat postal.
Astfel, odata cu intrarea in vigoare a actului normativ citat, au fost extinse modalitatile de plata a taxelor pentru eliberarea pasapoartelor si a permiselor de conducere, astfel ca aceste taxe pot fi fi achitate acum prin patru moduri: Internet Banking; virament bancar; mandat postal; numerar.

examenul video guvern audio
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005988 (s)