News Flash:

Atentie sporita la diuretice pe timpul verii! Pot fi periculoase!

13 Iulie 2018
889 Vizualizari | 0 Comentarii
diuretice mare

În perioada verii, foarte multe persoane vor sa slabeasca în timp record, iar eliminarea "apei în exces" cu ajutorul unor pilule cu efect diuretic pare o metoda rapida si la îndemana, la care apeleaza deopotriva femei si barbati.

Specialistii în boli de nutritie avertizeaza, însa, ca utilizarea diureticelor poate fi periculoasa pentru organism, mai ales în perioadele caniculare care favorizeaza oricum deshidratarea. În cazul persoanelor cu afectiuni cronice, poate conduce chiar la urgente medicale.

Foarte multe femei se confrunta cu retentia de apa, iar apropierea concediului de vara le determina pe multe dintre ele sa apeleze la suplimente alimentare diuretice, încurajate fiind atat de oferta bogata de pe rafturile farmaciilor, cat si de mesajele din reclamele tv, cum ca aceste pilule le-ar "scapa de chin". Însa medicii spun ca nimic nu se obtine si repede, si sanatos, iar persoanele care doresc sa dea jos cateva kilograme pot profita de oferta bogata de fructe si legume din piete, nu de "ofertele" din farmacii.

Frunzele de mesteacan, un foarte bun diuretic

Vara, si valurile de canicula faciliteaza oricum deshidratarea, în special prin transpiratie, iar lipsa apei în organism produce afectare celulara, care se poate manifesta la nivelul întregului organism: tesut muscular, piele, unghii, par etc.

"Fara acordul medicului, nu utilizati diureticele pentru a elimina «apa în exces». Acest lucru va poate dauna considerabil, iar pentru pacientii cu afectiuni cronice poate duce chiar la urgente medicale", spune dr. Luciana Gavrizi, medic specialist diabet si boli de nutritie la Institutul de Endocrinologie "C.I. Parhon" din Bucuresti. Potrivit medicului, consumul de fructe si legume este esential.

"Atentie, însa! Daca ne este permis un consum mare de legume proaspete, acestea furnizand un numar limitat de calorii, fructele contin fructoza într-o cantitate care ne permite consumul a 3-4 fructe/zi. Abuzul cantitativ ne împiedica scaderea în greutate si chiar poate furniza un aport excesiv de carbohidrati, avand ca rezultat final un surplus nedorit", mai spune dr. Gavrizi.

De asemenea, în anotimpul cald, trebuie limitat sau chiar eliminat pe cat posibil consumul de dulciuri concentrate, produsele de patiserie si sucurile din comert, precum si aportul de grasimi, carne si lactate grase.

 

 


vara canicula
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004840 (s)