News Flash:

ATENTIE, SOFERI! Noua regula din codul rutier care va poate lasa fara permis in doar cateva secunde

8 Ianuarie 2016
1806 Vizualizari | 0 Comentarii
permis auto
Obtinerea permisului de conducere ar putea fi mai dificila in acest nou an. Mai exact, medicul de familie poate cere suspendarea carnetului de conducere potrivit unui nou proiect de Cod Rutier depus la Senat.
Proiectul legislativ vine cu reglementari noi privind conducerea unui vehicul pe drumurile publice, dar si noi reguli legate de obtinerea si mentinerea permisului auto. Astfel, medicul de familie poate cere analize suplimentare daca se constata ca un pacient care are permis de conducere are probleme care ar putea intra in incompatibilitate cu sofatul.
Propunerea legislativa mai prevede la articolul 136 obligatia conducatorilor de vehicule de a nu adopta un comportament agresiv in trafic. Proiectul pentru un nou Cod Rutier depus la Senat si initiat de 40 de parlamentari de la toate partidele defineste si sanctioneaza soferii „agresivi” in trafic. Astfel, se majoreaza sanctiunile pentru principalele cauze ale accidentelor rutiere, in opinia initiatorilor. Cei care, de exemplu, schimba succesiv benzile de circulatie pentru a depasi coloanele, demareaza in tromba, claxoneaza excesiv sau circula cu masina, temporar, pe trotuar vor risca amenzi pana la o mie de lei, respectiv intre 6 si 8 puncte amenda.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006239 (s)