News Flash:

ATENTIE, SOFERI! Modificari de circulatie in zona stadionului Dan Paltinisanu

19 Noiembrie 2015
1425 Vizualizari | 0 Comentarii
circulatie stadion
Strada Dr. Aurel Paunescu-Podeanu a intrat in santier la jumatatea lunii iunie, cand a fost inchisa si circulatia. Va avea patru benzi de circulatie pe o lungime de aproape un kilometru, trotuare si piste pentru biciclisti, spatii verzi noi, dar si aproximativ 230 de locuri de parcare, precum si un nou sens giratoriu, langa stadion. Un alt sens giratoriu a fost realizat la intersectia cu prelungirea Bulevardului Sudului.
„Pe strada Podeanu sunt gata cele doua sensuri giratorii, cel din zona stadionului, respectiv cel de la intersectia dintre Podeanu si prelungirea cu Bd. Sudului. Totul este si marcat in acea zona, inclusiv locurile de parcare sunt marcate, astazi (n.r. marti) se lucreaza la ultimele operatiuni din intersectia Surorile Martir Caceu si Aleea F.C. Ripensia. De maine (n.r. miercuri) vom si da drumul la circulatie pe o anumita portiune acolo in zona, astfel incat sa putem face o interventie chiar in intersectia de la Novatim, unde era cumplit, era o insecuritate extraordinara si un anumit blocaj al traficului”, ne-a declarat primarul Nicolae Robu.
Practic, soferii care vor veni dinspre Casa Tineretului nu vor mai putea merge drept pe langa supermarketul din intersectie, pe strada Surorile Martir Caceu, putand face doar dreapta – spre Podeanu sau stanga – spre Sala Olimpia. Din sensul giratoriu nou amenajat vor putea iesi insa in continuare pe Surorile Martir Caceu. Oficialii primariei sustin ca intersectia va fi una fara conflict, scrie tion.ro.
Problemele pe santierul de pe Podeanu nu s-au rezolvat. Reprezentantii Enel mai au de lucru pentru introducerea retelelor in subteran.
„Ceea ce se poate face facem, dar, din pacate, ultima portiune nu poate fi facuta pentru ca nu este finalizata ducerea in subteran a liniilor de electricitate ale Enel. Lucreaza si Enel, cu o firma pe care a contractat-o, insa pana nu se finalizeaza aceasta operatiune, nu se poate face lucrarea primariei pe ultima sa portiune, de la Baza 2 a Politehnicii pana la Calea Stan Vidrighin. Va fi foarte utila darea in folosinta a ultimului tronson, cu cele doua sensuri giratorii si acea prelungire a Bd. Sudului pe la Heaven. Lucrarea s-ar putea termina foarte repede, in functie de cand reuseste sa termine Enel, din momentul in care termina, in cel mult doua saptamani poate fi finalizata lucrarea. Operatiunile care au mai ramas de facut sunt la suprafata, mecanizate. Se pune pietris, se face compresarea, zece straturi succesive, mai sunt betonarea si asfaltarea. Sunt lucruri care merg repede, chiar daca, ochiometric, daca te uiti la stadiul actual, pare ca mai e foarte mult de facut. E adevarat, sunt multe lucruri de facut, dar ceea ce a ramas reprezinta operatiuni mecanizate, care nu iau mult timp. Eu zic ca se termina anul acesta”, a mai precizat primarul Timisoarei.
De lucrarile pe Podeanu se ocupa firma Sylc Con Trans SRL din Arad, care a castigat licitatia la valoarea de 5,5 milioane de lei, fara TVA, bani luati din bugetul local. Asta inseamna putin peste 1,5 milioane de euro, cu tot cu TVA. Ramane de vazut daca muncitorii firmei aradene vor reusi sa inchida santierul in acest an.

bulevardului sudului nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006130 (s)