News Flash:

ATENTIE, POLEI! Accident in lant - VIDEO

11 Decembrie 2014
1301 Vizualizari | 0 Comentarii
Indiferent ca ai sau nu anvelope de iarna, atunci cand dai de un strat continuu de gheata, doar condusul preventiv te mai poate ajuta. Dovada o fac imaginile surprinse in Cehia acum cateva zile, pe o autostrada.
Ce poti face atunci cand afara sunt temperaturi foarte apropiate de 0 grade Celsius? In primul rand, sa reduci viteza, chiar daca soseaua din fata ta pare a fi in buna stare. Iar asta, fie si pentru faptul ca este posibil ca anumite portiuni de sosea sa nu fi fost tratate cu material antiderapant, iar o ploaie marunta cazuta peste un asfalt aflat deja la 0 grade Celsius poate forma un strat subtire dar continuu de gheata, extrem de alunecos.
Pe un astfel de strat, nici cele mai bune anvelope de iarna nu te pot ajuta foarte mult daca ai viteza prea mare. Iata motivul pentru care ProMotor repeta rugamintea catre tine: iarna asta, ia piciorul de pe acceleratie. Vei ajunge cu 5-15 minute mai tarziu la destinatie, dar vei ajunge teafar.
Apoi, daca ai fost implicat in accident sau ai fost nevoit sa opresti, fii cu mare bagare de seama atunci cand iesi din masina. Asa cum ai iesit tu in decor, vor veni si altii cu mare viteza. Sau acestia vor reactiona prea tarziu. De bine, de rau, masina macar te va proteja in cazul unui impact din spate, daca nu ai suficient timp pentru a iesi si a te indeparta cum se cuvine de masina. Atentie si ca, de multe ori, daca masina nu a putut frana pe gheata, nici tu nu te vei putea tine pe picioare.
Iata si de ce spunem asta, cu un exemplu venit din Cehia (urmariti pana la final, merita):

Galerie Video


cehia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006610 (s)