News Flash:

ATENTIE! Ninge abundent in Retezat si Parang. Salvamontistii ii avertizeaza pe turisti sa NU se aventureze pe traseele montane

3 Aprilie 2015
1370 Vizualizari | 0 Comentarii
Salvamontistii din judetul Hunedoara atentioneaza turistii sa nu plece pe traseele montane fara sa cunoasca evolutia vremii, in conditiile in care la munte ninge abundent, iar stratul de zapada a ajuns sa depaseasca, in mod frecvent, o jumatate de metru. 
'Ninge ca in timpul iernii, iar in zona de creasta vantul bate foarte tare. E ceata, viscol, iar vizibilitatea este foarte scazuta. Recomandam turistilor sa ramana la cabane pentru ca vremea este inadecvata pentru schiul de tura sau pentru deplasarea pe trasee', a declarat joi seful Serviciului Public Judetean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. 
Potrivit acestuia, in masivele Retezat si Parang ninge de doua zile, iar zapada s-a depus incepand de la cota 1.200, spre zonele de creasta. 
Salvamontistii apreciaza ca, in situatia in care va mai ninge si in urmatoarele zile, se vor crea conditiile pentru declansarea unor avalanse pe vaile abrupte, motiv pentru care turistii sunt sfatuiti sa abordeze cu precautie traseele din zonele de creasta. AGERPRES

turistii ovidiu bodean
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1362 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008451 (s)