News Flash:

Atentie la suplimentele de slabit! Ataca inima, ficatul si sistemul nervos!

25 Iunie 2015
1263 Vizualizari | 0 Comentarii
slabire2
Para-synephrine, aceasta este substanta pe care mizeaza in prezent producatorii de suplimente de slabit. Este un extract natural din coaja de portocala amara,Citrus aurantium, dar care se regaseste si in alte citrice pe care le consumam in mod frecvent: portocalelamaimandarine
„Inca din 2009, monitorizam efectele negative ale suplimentelor de slabit cu para-synephrine si am primit 40 de reclamatii pana acum, dintre care 18 suficient de bine documentate pentru a ne pune in alerta“, a explicat pentru „Le Figaro“ prof. Irène Margaritis, sefa unitatii de evaluare a riscurilor suplimentelor si alimentelor din cadrul Agentiei Nationale de Siguranta in Sanatate din Franta. In consecinta, Agentia a emis o avertizare privind „efectele cardiovasculare, afectarile hepatice si cresterea ingrijoratoare a nivelului fosforului in organism, precum si o afectare neurologica“, potrivit adevarul.ro.

Nu para-synephrine in sine este problema, spun specialistii. De fapt, atunci cand mancam citrice acumulam aceasta substanta in organism. 

„Majoritatea persoanelor care consuma citrice cu regularitate ajung la un nivel de p-synephrine in corp care nu depaseste 20 mg/zi“, explica specialista franceza. Suplimentele de slabit cu aceasta substanta, insa, sunt concentrate, ceea ce face ca o persoana care ia astfel de pilule ca sa scape de kilogramele in plus acumuleaza o cantitate mult mai mare de p-synephrine. Se ajunge chiar la o supradoza, spun specialistii. In plus, multe dintre aceste produse de slabit contin, pe langa extractul din coaja de portocala amara, si cafeina. Ceea ce creste substantial riscul cardiovascular.
„P-synephrine si cafeina au un efect cumulativ, ceea ce multiplica riscurile. Sportivii care apeleaza la acest tip de suplimente pierd, practic, toate beneficiile dobandite prin sport, adica efectul hipotensor al activitatii fizice“, subliniaza Irène Margaritis. Avertizari de acest tip a emis de curand si Germania. Iar in Canada, Guvernul a interzis suplimentele care folosesc o combinatie de p-synephrine si cafeina. 

para-synephrine extract natural citrus aurantium portocale lamai
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008339 (s)