News Flash:

Atentie la statul opresiv

1 Aprilie 2016
1196 Vizualizari | 0 Comentarii
supraveghere4
Dezvaluirile facute de Edward Snowden i-au speriat pe cei mai multipoliticieni, dar si pe sefii unor servicii, atat din SUA, cat si din alte tari. Informatiile facute publice de Snowden au cutremurat lumea politica, insa timpul aduce cu sine si uitarea, astfel ca masele continua sa se lase manipulate, iar cei putini, care au puterea in mana, fac ce doresc in continuare. Aceste concluzii se desprind si din volumul "Afacerea Edward Snowden - cele mai socante dezvaluiri despre spionajul global american", carte scrisa de reputatul jurnalist Glenn Greenwald si publicat de The Guardian. De precizat ca "reteta" se aplica si in Romania, unde, dupa cum se vede in ultima perioada, serviciile fac presiuni uriase pentru a capata puteri sporite si a monitoriza fara limite populatia.
 
"Supravegherea in masa de catre stat este, prin urmare, represiva in mod inerent, chiar in cazul improbabil in care nu este folosita abuziv de oficiali razbunatori in scopuri precum obtinerea unor informatii private despre oponentii lor politici. Indiferent de cum este folosita supravegherea, limitele pe care aceasta le impune libertatii sunt intrinsece existentei sale. Din acest motiv, orice stat opresiv vede supravegherea in masa ca fiind unul dintre cele mai vitale instrumente de control. 

Cand cancelarul Angela Merkel, de obicei retinuta in declaratii, a aflat ca NSA a petrecut ani intregi ascultandu-i telefonul personal, a vorbit cu presedintele Obama si a comparat furioasa supravegherea SUA cu cea a STASI, cunoscutul serviciu de securitate din Germania de Est, unde a crescut. Merkel nu a vrut sa spuna ca Statele Unite sunt echivalente cu regimul comunist, ci mai degraba ca esenta unui stat supraveghetor amenintator, fie ca este NSA sau STASI sau Big Brother sau Panopticon este sa stii ca cineva este supravegheat in orice moment de autoritati nevazute.

Guvernele din intreaga lume au facut incercari energice de a-si antrena cetatenii sa desconsidere propria lor intimitate. O litanie de platitudini, de acum familiare, a convins oamenii sa tolereze incalcarea severa a vietii lor private. Atat de reusite sunt aceste justificari pe care multe persoane le aplauda, incat autoritatile colecteaza cantitati vaste de date in legatura cu ce spun, ce citesc, ce cumpara acestea si impreuna cu cine", scrie Glenn Greenwald in volumul sau.

edward snowden speriat politicieni servicii sua glenn greenwald
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005737 (s)