News Flash:

Atentie la drum! Cod galben de ceata in zece judete. Ceata densa si pe autostrazile A2 si A4

20 Octombrie 2017
971 Vizualizari | 0 Comentarii
ceata 1
Meteorologii au extins avertizarea cod galben de ceata si pentru judetele Alba, Harghita si Mures. Vineri dimineata, zece judete se afla sub cod galben de ceatAdministratia Nationala de Meteorologie a emis, vineri dimineata, avertizari cod galben de ceata pentru judetele Cluj si Salaj, in vigoare pana la ora 11.
Sub avertizare cod galben de ceata se afla localitatile Dej, Gherla, Apahida, Bontida, Caseiu, Catcau, Cuzdrioara, Dabaca, Iclod, Jucu, Mica, Mintiu Gherlii si Vad din judetul Cluj, precum localitatile Galgau, Ileanda, Letca, Lozna si Rus din judetul Salaj.
Ceata determina scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.
Ulterior, Administratia Nationala de Meteorologie a emis avertizari cod galben de ceata si pentru judetele Constanta, Tulcea si Caras-Severin, in vigoare pana la ora 10.00, si pentru Maramures si Bistrita-Nasaud pana la ora 11.00.
Traficul rutier se desfasoara, vineri dimineata, in conditii de ceata densa, pe autostrada A2, tronsonul Cernavoda - Constanta, precum si pe autostrada A4 Ovidiu – Agigea.
Potrivit Centrului Infotrafic, pe autostrada A2, tronsonul Cernavoda - Constanta, traficul rutier se desfasoara in conditii de ceata densa, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 50 de metri.
Din acelasi motiv, se circula ingreunat si pe autostrada A4 Ovidiu – Agigea, vizibilitatea fiind sub 100 de metri.
Pe timp de ceata, soferii trebuie sa reduca viteza, sa mareasca distanta in mers si sa foloseasca luminile in mod corespunzator. De asemenea, ei nu pot opri pe benzile de circulatie si pe banda de urgenta, iar in cazul unei pene sau defectiuni tehnice, trebuie sa porneasca luminile de avarie, sa se echipeze cu vesta reflectorizanta, etc.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005975 (s)