News Flash:

ATENTIE! Cod galben de ploaie inghetata si polei in Timis. Soselele s-au transformat in patinoare!

4 Ianuarie 2015
1478 Vizualizari | 0 Comentarii
Problemele continua pe soselele din Banat. Pentru aceasta zona a fost emis un cod galben pentru un fenomen extrem de neplacut: ploaie care ingheata si polei. Codul este valabil duminica,  in intervalul orar 10.05 – 13.05, pentru judetul Caras - Severin, pe drumurile nationale si europene. De asemenea, ramane in vigoare codul emis deja pentru tot Banatul pentru caderi de zapada.
CNADNR actioneaza preventiv raspandind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri nationale si autostrazi pe care exista riscul formarii lunecusului si poleiului.
Participantii la traficul rutier sunt avertizati asupra faptului ca, din cauza precipitatiilor mixte si a temperaturilor scazute, poate aparea fenomenul de spalare a materialelor antiderapante raspandite pe partea carosabila a drumurilor nationale si a sectoarelor de autostrazi, in aceste zone existand posibilitatea ca pe anumite sectoare sa alterneze suprafete lunecoase cu suprafete umede.
O alta masura de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo mentionate mai sus se refera la monitorizarea modului in care isi desfasoara activitatea firmele angajate de CNADNR SA pentru intretinerea pe timp de iarna a retelei de drumuri nationale si autostrazi, scrie tion.ro.
In acest context, CNADNR SA recomanda tuturor participantilor la trafic sa porneasca la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarna, saculet cu material antiderapant si lopata, sa aiba o conduita preventiva in trafic, sa foloseasca cat mai mult frana de motor si sa evite depasirile acolo unde nu exista suficient spatiu si suficienta vizibilitate pentru a fi executate in conditii de maxima siguranta.
Participantii la trafic sunt rugati sa se informeze inainte de plecarea la drum asupra starii retelei de drumuri nationale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarna, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA www.cnadnr.ro.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005802 (s)