News Flash:

ATENTATE la Bagdad, soldate cu cel putin 24 de morti si zeci de raniti

2 Noiembrie 2014
1192 Vizualizari | 0 Comentarii
Cel putin 24 de persoane au fost ucise intr-o serie de atacuri comise la Bagdad, sambata, cu cateva zile inainte de o mare sarbatoare religioasa siita care genereaza temeri in privinta multiplicarii atentatelor, au anuntat surse medicale si din domeniul securitatii, citate de AFP.
Cel putin 20 de persoane au fost ucise si 53 ranite intr-un atentat sinucigas cu camion-capcana comis impotriva unui bariere instalate la intrarea din partea de sud a capitalei irakiene.
Potrivit unor surse din domeniul securitatii, acest atac, cel mai sangeros comis in cursul zilei, a fost singurul din aceasta zona. Dar un responsabil medical a dat asigurari ca un al doilea atentat cu masina-capcana a avut loc in orasul Youssifiya, la 25 de kilometri sud de Bagdad.
Un alt vehicul-capcana a explodat la Bagdad, pe strada Palestinei, in apropiere de un cort din care erau distribuite gustari pelerinilor siiti.
Sute de mii de siiti sunt in drum spre orasul sfant Kerbala, la sud de Bagdad, cu ocazia sarbatorii anuale Ashura.
Acesti pelerini sunt adeseori vizati de atentate in cursul acestei sarbatori in care jelesc uciderea imamului Hussein, una dintre cele mai venerate figuri de catre musulmanii siiti.
Pericolul este si mai mare in acest an dupa ofensiva gruparii sunnite ultraradicale Stat Islamic (SI), care a ocupat, incepand din iunie, teritorii vaste in cinci provincii irakiene. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006635 (s)