News Flash:

Astazi incepe prima sesiune a Bacalaureatului din acest an. CALENDARUL probelor pe care le vor sustine absolventii de liceu

12 Februarie 2018
908 Vizualizari | 1 Comentarii
bac in banca

Probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale ale bacalaureatului, sesiunea iunie-iulie 2018, sunt programate in perioada 12-22 februarie 2018. Sunt asteptati sa participe cei peste 177.000 de elevi din clasele a XII-a si a XIII-a, dar si absolventi din promotiile anterioare.
Conform calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale, proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A) se va desfasura in zilele de 12 si 13 februarie.

In intervalul 14-15 februarie va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B).
Vineri, 16 februarie, respectiv in zilele de 19 si 20 februarie se va desfasura evaluarea competentelor digitale (proba D). Probele orale se incheie cu evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C) - 21 si 22 februarie.

Probele scrise ale examenului national de Bacalaureat din prima sesiune sunt programate intre 25 si 28 iunie.

"Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si in limba materna sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare si cuprind texte literare si nonliterare, functionale si nonfunctionale, cu un grad de complexitate care permite tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute. Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana/limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat si mediu. Candidatul care refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale se considera ca nu a sustinut proba", arata Ministerul Educatiei Nationale, intr-un comunicat de presa remis duminica MEDIAFAX.

Probele sunt monitorizate audio-video.

Nu este permis accesul candidatilor in salile de examen cu manuale, dictionare, notite, insemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise in sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu, mai precizeaza ministerul.

CALENDAR BACALAUREAT 2018

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua in data de 13 februarie si va fi urmata de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (14 - 15 februarie).

In zilele de 16, 19 si 20 februarie este programata evaluarea competentelor digitale (proba D), iar in perioada 21-22 februarie se va desfasura evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C).

Prima proba scrisa - Limba si literatura romana - Ea) - va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura materna - Eb) este programata marti, 26 iunie, iar proba Ec) - proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie.

Ultima proba scrisa - la alegere a profilului si specializarii - proba Ed) - se va desfasura joi, 28 iunie.

Cursurile pentru clasele a XII-a si a XIII-a se incheie vineri, 25 mai.

Afisarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (pana la ora 12:00) si e urmata de depunerea contestatiilor (orele 12:00 - 16:00).

Intre 5 si 8 iulie vor fi solutionate contestatiile, in timp ce afisarea rezultatelor finale este prevazuta pentru data de 9 iulie.

La fel ca anul trecut, sesiunea a doua a examenului de absolvire a liceului va incepe cu probele scrise si abia apoi vor urma probele orale. Astfel, potrivit calendarului, intre 10 - 13 iulie 2018 are loc inscrierea candidatilor, iar pe 27 iulie, are loc inscrierea candidatilor care au promovat examenele de corigente.

Pe 20 august, elevii vor sustine proba scrisa la Limba si literatura romana, pe 21 august - la Limba si literatura materna, 22 august - proba obligatorie a profilului si pe 23 august - proba la alegere a profilului si specializarii.

Intre 24 si 27 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, pe 28 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, iar pe 29 si 30 august va avea loc evaluarea competentelor digitale. Pe 30 si 31 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Pe 1 septembrie vor fi afisate rezultatele (pana la ora 12,00) si vor fi depuse contestatiile, intre orele 12,00 si 16,00, iar pe 6 septembrie vor fi publicate rezultatele finale.


competentelor lingvistice bacalaureatului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006096 (s)