News Flash:

Arafat coordoneaza un proiect global NATO destinat raspunsului la dezastre si urgente civile

24 Iunie 2015
1076 Vizualizari | 0 Comentarii
raed arafat
Raed Arafat este directorul unui program NATO de dezvoltare a unei capacitati multinationale de telemedicina, care sa sprijine interventia la dezastre, implementat de Romania impreuna cu alte tari membre si partenere ale organizatiei.
"Scopul acestui proiect finantat de NATO este asigurarea supravietuirii victimelor aflate in situatii de urgenta, atunci cand accesul la servicii medicale nu este disponibil, imediat dupa un dezastru. Conform proiectului, echipele de interventie vor merge in tarile afectate de dezastre si vor putea sa acceseze, prin solutii de telemedicina, resurse aflate la mii de kilometri distanta. Acestea pot include o a doua opinie medicala sau resurse de diagnostic", a explicat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), la o conferinta in SUA.
In cadrul acestui proiect, Romania asigura rolul de director, datorita experintei acumulate in ultimii ani in domeniul telemedicinei in asistenta medicala de urgenta. In proiect sunt inclusi si experti ai Serviciului de Telecomunicatii Speciale.
La inceputul acestui an, o echipa de experti americani a fost in Romania si a efectuat prima testare pentru validarea conceptului. Astfel, a fost stabilita o conexiune intre Romania si SUA, testand colaborarea dintre cele doua tari. Acum, urmeaza o a doua faza de validare, in teren, prin participarea, in Ucraina, la un excercitiu organizat sub egida NATO, in care se simuleaza o urgenta civila majora. Exercitiul este programat pentru luna septembrie a acestui an. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1295 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007398 (s)