News Flash:

Aproape o suta de cladiri ale scolilor si gradinitelor din Timis nu au autorizatie de securitate la incendiu

5 August 2019
731 Vizualizari | 0 Comentarii
pompieri 2 1

In luna septembrie incepe un nou an scolar, iar aproape o suta de cladiri care apartin scolilor si gradinitelor din Timis nu au inca autorizatia de securitate la incendiu.

Dupa verificarile executate la unitatile de invatamant de catre reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Banat” al judetului Timis rezulta ca, pana in prezent, 96 de cladiri ale scolilor si gradinitelor din Timis functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu. Verificarile au avut loc de-a lungul anilor (in ultimele 12 luni au fost verificate 39 de cladiri), iar in aceste zile, cand s-a „tras linie” a rezultat ca sunt 96 de cladiri fara autorizatie de securitate la incendiu, care apartin de scoli si gradinite din Timis. In cel mai vestic judet al tarii functioneaza 595 de unitati de invatamant.

Printre cladirile unitatilor de invatamant din Timis care nu au autorizatie de securitate la incendiu se numara Scoala Gimnaziala Sudrias, Clubul copiilor Lugoj, Scoala Gimnaziala nr. 30, Liceul Teoretic Recas, Scoala Gimnaziala Remetea Mare, Liceul Teoretic Nikolaus Lenau Liceul Teoretic William Shakespeare, Gradinita PP 26 Timisoara, Scoala gimnaziala Mosnita Noua, Liceul Teoretic Bela Bartok Timisoara, Liceul teoretic Buzias, Liceul Logos Timisoara, Liceul Tehnic Electrotimis, Colegiul Tehnic Casa Verde, Colegiul national Constantin Diaconovici Loga, Liceul Teologic Baptist, Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida.

    „In vederea intrarii in legalitate pentru o parte din cladiri este necesar a se executa anumite investitii (modificari constructive, dotarea cu instalatii de aparare impotriva incendiilor), fiind astfel solicitate si obtinute un numar de 31 avize de securitate la incendiu, urmand ca dupa finalizarea investitiilor sa fie solicitata autorizatia de securitate la incendiu. (…) In lunile aprilie-mai au fost verificare impreuna cu reprezentantii Primariei Timisoara toate unitatile de invatamant de la nivelul municipiului, iar pana sfarsitul anului 2019 se vor verifica toate U.A.T-urile care au in subordine unitati de invatamant care functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu”, transmit reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Banat” al judetului Timis.

Conform Legii 307 din 2006, autorizatia de securitate la incendiu este „actul administrativ emis, in baza legii, de inspectoratul pentru situatii de urgenta judetean sau al municipiului Bucuresti, prin care se certifica, in urma verificarilor in teren si a documentelor privind realizarea masurilor de aparare impotriva incendiilor, indeplinirea cerintei esentiale securitate la incendiu – la constructii, instalatii tehnologice si alte amenajari; autorizatia de securitate la incendiu confera persoanelor fizice sau juridice, detinatoare ale constructiilor, instalatiilor si ale altor amenajari, dreptul de a le edifica, de a le pune in functiune si de a le exploata din punctul de vedere al indeplinirii cerintei esentiale – securitate la incendiu”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004797 (s)