News Flash:

Aparatura performanta la Sectia de Oftalmologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad

9 Septembrie 2016
2397 Vizualizari | 0 Comentarii
spital arad3
Sectia de Oftalmologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad a fost dotata recent cu aparatura performanta in valoare de 100.000 de euro, astfel ca se pot efectua operatii de cataracta, in mod gratuit, a anuntat, miercuri, dr. Roxana Trinc, medic primar oftalmolog, seful acestei sectii. 
Potrivit acesteia, Consiliul Judetean Arad a oferit o finantare de aproximativ 100.000 de euro pentru achizitia de aparatura medicala destinata efectuarii operatiilor de cataracta, precum si a unui aparat care depisteaza glaucomul. Aparatura a fost pusa recent in functiune, iar operatiile se pot efectua gratuit, costurile fiind decontate de Casa de Asigurari de Sanatate. 
Pana in prezent, pacientii aradeni puteau face operatiile de cataracta, boala de care sufera mai ales persoanele varstnice, doar in mediul privat, costurile fiind foarte ridicate si greu de suportat de catre cei cu venituri modeste. 
'Pentru moment, tinand cont de faptul ca aparatura a fost montate recent, operam doar circa 5- 6 persoane pe saptamana, insa, incet-incet, odata cu castigarea de experienta, vom creste numarul de interventii. Avem deja programari facute pana in luna octombrie a.c., motiv pentru care am cumparat consumabilele necesare in cantitati suficiente. Pacientii nu vor trebui sa plateasca nimic, operatia fiind decontata de Casa de Asigurari de Sanatate', a declarat presei dr. Roxana Trinc. 
Acesta a precizat ca, pentru a putea beneficia gratuit de aceasta interventie chirurgicala, pacientii trebuie sa vina cu trimitere de la medicul specialist, document pe baza careia se va face decontarea de la CAS. 
Termenele de asteptare, de la momentul depunerii documentatiei si pana la acceptarea platii, sunt de o saptamana sau cel mult doua si, de indata ce s-a primit raspunsul afirmativ, pacientul este programat pentru interventia chirurgicala. 
'Aparatura medicala este de ultima generatie, cu astfel de aparatura operandu-se cataracta si in mediul privat. Incizia este foarte mica, de 2,2 milimetri, iar cristalinul se schimba in cateva minute. Doresc sa mentionez faptul ca perioada de recuperare este scurta si fara complicatii', a mai spus dr. Roxana Trinc. 
Cu ocazia prezentarii noii aparaturi medicale, presedintele CJ Arad, Iustin Cionca si viceprimarul municipiului Arad, Calin Bibart, au dat asigurari ca institutiile pe care le reprezinta vor continua investitiile in domeniul sanatatii, fiind alocate fonduri pentru dotarea cu aparatura medicala a sectiilor SCJU Arad.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005059 (s)