News Flash:

Aparatura moderna la Spitalul Judetean de Urgenta Resita

8 Septembrie 2016
983 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalului Judetean de Urgenta Resita
Sectia de Pneumologie si Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Resita au devenit mai sigure pentru pacienti, dar si pentru personalul medical, odata cu instalarea a 14 lampi cu ultraviolete de ultima generatie, care au rolul de a distruge bacteriile daunatoare, scazand astfel riscul transmiterii bolilor sau a infectiilor intraspitalicesti. 
'In urma unui proiect intitulat "Imbunatatirea Sarii de Sanatate a Populatiei din Romania pentru Cresterea Controlului Tuberculozei", realizat de Institutul de Pneumologie Marius Nasta din Bucuresti, impreuna cu unitati similare din Norvegia, s-au primit 14 lampi UV, de ultima generatie, care asigura sterilizarea aero-microflorei si printr-un flux de aer si prin actiunea razelor ultraviolete. Ca noutate, aceste lampi pot fi amplasate in sala de tratament si in saloane, fara a avea vreun efect negativ asupra personalului angajat si asupra pacientilor, datorita faptului ca fac un filtru la niveluri superioare ale incaperilor. Practic, protectia este maxima, fara ca pacientii sa fie expusi la vreun risc', a declarat marti, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Resita, Dumitru Secasan. 
Aceste dotari sunt foarte importante pentru spatiile in care incarcatura microbiana este mare. Riscul de transmitere a bolilor, bacteriilor, virusilor intre pacienti, intre pacienti si personalul medical este, insa, minim acum. 
Lampile au fost primite in cadrul Programului National de Supraveghere si Control al Tuberculozei in Romania si au fost finantate printr-un proiect cu fonduri norvegiene. 
Potrivit managerului Spitalului Judetean de Urgenta Resita, pentru Romania, tuberculoza ramane o problema prioritara de sanatate publica, avand in vedere ca suntem tara membra a Uniunii Europene cu cele mai multe cazuri noi inregistrate anual. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005382 (s)