News Flash:

Apa cu lamaie, dusmanul de temut al kilogramelor

7 Februarie 2016
1860 Vizualizari | 0 Comentarii
apa calda cu lamaie2
Lamaile sunt fructe cu un continut bogat in vitamina C, care ajuta la intarirea sistemului imunitar, dar care pot fi de un real folos si pentru ingrijirea zilnica a pielii, impiedicand aparitia ridurilor, a punctelor negre si dand un plus de stralucire tenului. Insa unul dintre cele mai mari beneficii pe care le au aceste fructe acre consta in faptul ca ajuta la pierderea kilogramelor, prin accelerarea procesului de ardere a grasimilor.

Medicul Luminita Lavinia Florea, nutritionist la Centrul  ProVita, ofera si explicatia pentru care lamaia este un aliat de nadejde impotriva excesului ponderal:

„Apa calda cu lamaie, consumata cu 30 de minute inainte de masa, are rolul de a da o mana de ajutor aciditatii gastrice prin cresterea nivelulului acestei aciditati, dat fiind ca lamaia are astfel de proprietati. Astfel, se imbunatateste procesul de digestie al alimentelor care urmeaza sa fie consumate. In concluzie, atata timp cat lamaia este bine tolerata (unele persoane pot avea arsuri digestive in urma consumului de lamai), se poate folosi ca ajutor inainte de mesele de dimineata si pranz, cele mai consistente din zi.”

In plus, prezenta vitaminei C din lamaie, alaturi de alimente bogate in fier (carnea rosie, alba, legumele verzi), duce la cresterea absorbtiei fierului si calciului, minerale cu rol esential in dezvoltarea armonioasa a organismului si mentinerea unui sistem imunitar puternic.

Un pahar cu apa amestecata cu suc de lamaie are doar 25 de calorii, insa prezinta numeroase beneficii: aport crescut de calciu, potasiu, vitamina A, C, fier si fibre pectinice (solubile – prezente in special in mere, fasole, morcovi, ovaz, in, sfecla, seminte de susan etc.) – care ajuta la absorbtia nutrientilor, controleaza nivelul de colesterol, previn constipatia, confera satietate pe termen lung si ajuta la slabit.

Iar in ceea ce priveste beneficiile consumului de apa cu lamaie in perioadele de detoxifiere, specialistii recomanda sa privim cu scepticism informatiile potrivit carora ar ajuta la eliminarea mai rapida a toxinelor.

Si asta pentru ca in coaja de lamaie exista, intr-adevar, un antioxidant numit d-limonene, care are capacitatea de a activa anumite enzime hepatice cu rol in detoxifierea generala a organismului. Insa este nevoie de o cantitate imensa deoarece intr-un litru de suc se gaseste o cantitate de aproximativ 100 mg de d-limonene, acel antioxidant minune, iar doza minima necesara pentru a pune in functiune tot acest proces de detoxifiere este de 500 mg.

Deci ar trebui sa bem vreo 5 litri de suc de lamaie (nediluat cu apa) pentru a beneficia de efectele promise, lucru complet nerecomandat, mai ales daca suferiti de gastrita sau ulcer gastroduodenal.

lamaile vitamina c aparitia ridurilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006162 (s)