News Flash:

Anunt important pentru toti bugetarii! Vin voucherele de VACANTA! Cine va beneficia de tichete

19 Ianuarie 2018
1360 Vizualizari | 0 Comentarii
tichet de vacanta

Totul este oficial. Iata ce trebuie sa stii despre aceste tichete cine sunt cei care vor intra in posesia acestor cupoane de vacanta.

“Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, pentru recuperarea si intretinerea capacitatii de munca a personalului salarial, angajatorii din sectorul public si sectorul privat care incadreaza personal prin incheierea unui contract individual de munca pot acorda, in conditiile legii, bonuri de valoare, denumite vouchere de vacanta”, se prevede in amendamentul adoptat de membrii comisiei pentru munca.

“Valorile nominale permise pentru voucherele de vacanta pe suport de hartie sunt multiplu de 5 lei pana la 100 lei, valoare nominala pe voucher”, au mai stabilit membrii comisiei.

Conform OUG 46/2017, institutiile si autoritatile publice, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, precum si operatorii economici la care statul sau unitatile administrativ-teritoriale sunt actionari unici ori majoritari sau detin direct ori indirect o participatie majoritara, acorda, in limita sumelor prevazute in bugetul alocat cu aceasta destinatie, in perioada 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018, o indemnizatie de vacanta sau o prima de vacanta, dupa caz, sub forma de vouchere, in cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.

Angajatorul stabileste cand acorda voucherele de vacanta

In limita resurselor bugetare, angajatorul stabileste (…) cand acorda voucherele de vacanta, de comun acord cu organizatiile sindicale legal constituite sau cu reprezentantii salariatilor, dupa caz, scrie Agerpres.

Voucherele de vacanta emise pe suport electronic pot fi utilizate doar pentru achizitionarea de servicii turistice in unitatile afiliate, fiind considerata contraventie daca voucherul este acceptat de la alte persoane decat titularul.

Actul normativ prevede ca sunt interzise comercializarea voucherelor, fapta de a da rest in bani la voucherul de vacanta, diminuarea valorii nominale a acestora si vanzarea de catre agentiile de turism la un pret mai mare a aceluiasi pachet de servicii achizitionat cu vouchere de vacanta, fata de cel achitat cu alte mijloace de plata.

Actul normativ va intra si in dezbaterea comisiei pentru industrii a Camerei care elaboreaza raportul in comun cu cea pentru munca, iar apoi in plen. Camera Deputatilor este for decizional.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007129 (s)