News Flash:

Anul incepe cu protestele medicilor de familie. De astazi, nu se mai dau trimiteri si retete compensate. Reactia lui Bodog

3 Ianuarie 2018
914 Vizualizari | 0 Comentarii
medic arest

Medicii de familie protesteaza, incepand de miercuri, fata de birocratia din sistemul de sanatate, si nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurari de sanatate, astfel incat pacientii nu vor mai primi trimiteri si retete compensate.
Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca nu considera „etic si normal” ca medicii de familie care protesteaza fata de birocratia din sistemul de sanatate sa foloseasca pacientii in negocieri, precizand ca „exista loc de mai bine la finantare”.

„90% din medicii de familie din Bucuresti au semnat actul aditional la contractul cadru pentru urmatoarele trei luni. Noi am avut intalniri saptamana trecuta - am participat si eu la prima parte a intalnirii sedinta de guvern. Am identificat solutiile la problemele pe care le mai aveau domniile lor in ceea ce priveste debirocratizarea. Dar asa cum se intampla de obicei, noi cum incepem sa discutam despre debirocratizare si despre accesul pacientului, ajungem la bani. Cu toate ca am suplimentat bugetul pentru medicina primara, domniile lor sunt nemultumiti. Eu sunt convins ca exista loc de mai bine la finantare, dar nu consider ca este etic si nici normal sa ne folosim de pacienti in negocieri”, a explicat Bodog.

In urma deciziei medicilor de familie, pacientii vor trebui sa plateasca pentru consultatii, dar si sa achite integral retetele eliberate de aceste cadre medicale.
Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) anunta ca incepand de miercuri, cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurari de sanatate, ca urmare a nesemnarii actelor aditionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenta medicala primara incheiate cu casele de asigurari de sanatate judetene.

„Din pacate, nu avem motive sa renuntam la aceasta decizie. Nu am obtinut decat niste promisiuni pentru rezolvarea problemelor cu care medicii de familie ne confruntam. Nu am vrut sa se ajunga aici, dar noi platim in continuare chirie, asistente si multe dari, fara sa incasam nimic. Vom consulta oamenii, adica vom face actul medical, asa, pro bono, majoritatea dintre noi. Vor fi insa si medici care vor incasa consultatiile, pentru ca nu fac fata cheltuielilor. Din pacate, nu putem acorda trimiteri si retete compensate, pentru ca aceasta este o obligatie a Casei, nu a noastra. Vom da retete simple, prin care pacientii trebuie sa-si cumpere medicamentele”, a declarat, marti, pentru MDIAFAX, Rodica Tanasescu, presedintele SNMF.

Medicii de familie au protestat in data de 15 noiembrie 2017 in Piata Victoriei fata de birocratia din sistemul medical, acuzand faptul ca din cauza multiplelor sarcini birocratice, medicii sunt pusi in situatia de a neglija actul medical. Tot atunci, reprezentantii medicilor au avut o intalniere cu premeireul Mihai Todose si cu ministrul Sanatatii, Florian Bodog, in care li s-a promis ca se vor rezolva problemele din sistem.

„Premierul a spus atunci ca ne sustine, dar in continuare nu s-a intamplat nimic pentru debirocratizere. Am cerut sa nu mai existe retete verzi, albe sau galebene, ci numai albe simple electronice, si exista solutii in acest sens. Am cerut sa nu mai existe bilete de trimitere pe hartie tipizata, ci tot electronice si alte revendicari ce pot fi rezolvate. Din pacate, am avut doar promisiuni”, mai spune Rodica Tanasescu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005936 (s)