News Flash:

Antena 3, Gadea, Ciuvica, Nae, Tudor si Savaliuc - obligati sa-i plateasca daune morale in valoare de 250.000 de lei Codrutei Kovesi

16 Octombrie 2015
720 Vizualizari | 0 Comentarii
gadea
Tribunalul Bucuresti (TB) a decis vineri ca Antena 3, jurnalistii Mihai Gadea, Razvan Savaliuc, Bianca Nae si analistul Mugur Ciuvica sa plateasca in solidar daune morale in valoare de 250.000 de lei procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru o serie de afirmatii la adresa ei facute in emisiunea ''Sinteza zilei'' din 19 iunie 2014.
Decizia nu este definitiva si poate fi atacata.
Instanta a admis in parte actiunea principala a procurorului sef al DNA.
"Obliga paratii in solidar la 250.000 de lei daune morale si sa comunice public dispozitivul hotararii in 10 zile de la ramanerea definitiva la postul Antena 3. Respinge in rest pretentiile si respinge cererea reconventionala", au decis judecatorii.
In iunie 2014, Laura Codruta Kovesi a dat in judecata Antena 3, pe jurnalistii Mihai Gadea, Bianca Nae, Radu Tudor si Razvan Savaliuc si pe analistul Mugur Ciuvica, reclamand faptul ca in emisiunea ''Sinteza Zilei'' din data de 19 iunie 2014 a fost acuzata ca a musamalizat ancheta in dosarul in care se efectuau cercetari fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, si Mircea Basescu.
In actiunea depusa in instanta, Kovesi le-a cerut judecatorilor sa oblige Antena 3 si pe cei cinci sa plateasca in solidar suma de un milion de lei, reprezentand prejudiciul creat, dar si cheltuielile de judecata.
Kovesi sustine ca in emisiune au fost prezentate mai multe fapte si au fost facute afirmatii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine si au adus o grava atingere demnitatii umane.
Potrivit Laurei Codruta Kovesi, emisiunea prezentata de Antena 3 si sustinerile persoanelor angajate sau invitate au incalcat: ''pe latura sociala — necesitatea unei informari corecte si obiective a opiniei publice, pe latura legala — normele privitoare la dreptul la viata intima, familiala si privata, dreptul la propria imagine, privitoare la accesul liber al persoanelor la informatiile de interes public''.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0957 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017829 (s)