News Flash:

ANM a actualizat atentionarile Cod Galben si Cod Portocaliu de ploi; vremea ramane instabila pana joi seara

25 Mai 2016
1041 Vizualizari | 0 Comentarii
ploaie1 1
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a actualizat, miercuri, atentionarile Cod Galben si Cod Portocaliu de ploi si intensificari ale vantului, iar in acest context vremea ramane instabila pana joi, la ora 21,00.
Potrivit meteorologilor, in cursul zilei de miercuri, 25 mai, intre orele 14,00 — 21,00, va fi in vigoare atentionarea Cod Galben, in 27 de judete, timp in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata in estul si in sud-estul tarii si in zonele montane. Vor fi averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat grindina. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi 20 — 25 l/mp si pe arii restranse 30 — 40 l/mp.
De asemenea, miercuri, intre orele 15,00 — 21,00, zone din judetele Sibiu, Brasov, Bacau si Neamt vor fi sub atentionare Cod Portocaliu de instabilitatea atmosferica, cu precadere la munte, se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi 50 — 60 l/mp. Fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala si in restul teritoriului, dar pe spatii restranse si la cote mai reduse, noteaza ANM.
Pe de alta parte, incepand de miercuri seara, de la ora 21,00 si pana joi, la ora 21,00 in zona Carpatilor Orientali si Meridionali si in centrul Moldovei instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata, meteorologii instituind Cod Galben de ploi si descarcari electrice.
In intervalul mentionat vor fi perioade cu averse, descarcari electrice si izolat grindina. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40 l/mp.
Judetele vizate de atentionarea Cod Galben sunt: Suceava, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui, Vrancea, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau.
ANM precizeaza ca astfel de fenomene se vor semnala pe spatii restranse si in restul tarii.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005253 (s)