News Flash:

Ancheta la Arad dupa ce o femeie supusa unei operatii de reducere a stomacului a murit

17 August 2016
1339 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad
Colegiul Medicilor Arad a inceput o ancheta in cazul unei femei din Sibiu in varsta de 45 de ani, care a murit dupa o operatie de reducere a stomacului facuta la o clinica privata din Arad, familia acesteia acuzand medicul care a facut interventia de malpraxis.
Femeia in varsta de 45 de ani a murit, in noaptea de luni spre marti, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu, dupa o operatie de reducere a stomacului suferita la Arad, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Colegiul Medicilor din Arad s-a sesizat in acest caz.
"Noi, Colegiul Medicilor din Arad ne-am sesizat si, in urma unei cercetari preliminare, am constatat ca este vorba despre un medic din judetul Bihor, care vine si face aceste interventii la clinica din Arad, urmand ca in acest caz sa sesizam Colegiul Medicilor din Bihor si sa furnizam toate informatiile pentru ancheta Colegiului Medicilor de acolo. Medicul opera legal, era anuntat in Arad ca face interventii de acest gen, era anuntat la noi, la Colegiul Medicilor Arad, doar ca este membru al Colegiului din Oradea", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, presedintele Colegiului Medicilor din Arad, medicul Titus Ududec.
Familia femeii acuza medicul de la clinica privata din Arad care a operat-o de malpraxis.
"Ultima data am vorbit cu ea inainte de a intra in coma (luni - n.r.) si mi-a spus ca si-ar dori foarte mult sa scape, dar crede ca nu mai poate, respira tot mai greu. Eu spun ca toata vina a fost a doctorului de la Arad care nu i-a acordat medicatia necesara dupa operatie. Doctorul i-a spus ca nu sunt riscuri, i-a spus ca suta la suta va fi o operatie cu succes, desi ea avea un picior unde circulatia era zero, avea un ulcer varicos. L-a intrebat pe doctor daca e posibil sa fie riscuri. Luni dimineata s-a internat, marti dimineata a operat-o si joi dimineata a externat-o. A inceput sa se simta rau de pe drum de la Arad spre Sibiu. Ea a sperat ca va fi bine, a vorbit cu doctorul la telefon, a luat calmante, dar sambata, pe 30 iulie, a chemat Salvarea si a adus-o aici la spital la Sibiu si a fost direct operata”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Codruta Oprean, verisoara femeii.
La randul sau, tatal femeii crede ca medicul din Arad "nu si-a facut meseria cum trebuie”.
"Eu zic ca doctorul de la Arad nu s-a ocupat de ea, nu stiu ce analize i-a facut, ca a chemat-o luni, iar marti dimineata a si operat-o. Au avut interes numai banii. Doctorul a zis ca a facut tot ce a putut, dar nu e adevarat. Nu si-a facut datoria cum trebuia. Vreau dreptate si sa plateasca, dar nu e destul cu plata, ca e viata fiicei mele care a murit”, a declarat, la randul sau, Petru Racean, tatal femeii.
Femeia din Sibiu lucra de mai multi ani in Germania, ca menajera, ea fiind cea care sprijinea financiar familia din Sibiu, unde mai avea o sora bolnava. In ultimul timp se ingrasase foarte mult si luase decizia sa se opereze.
Seful Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, Constantin Rosca, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca femeia a ajuns in UPU cu "peritonita secundata unei rezectii gastrice”.
"Pacienta a ajuns la finalul lunii trecute cu o stare de peritonita secundara unei rezectii gastrice efectuate in Arad. Din pacate, pe fondul durerii, pe fondul sindromului febril s-a impus o internare de urgenta pe sectia chirurgicala pentru a fi reevaluata, s-a reintervenit chirurgical si s-a continuat tratamentul. Peritonita impune o gravitate severa pentru ca riscurile sunt majore, nedrenata la timp, neintervenit chirurgical la timp se ajunge la decesul pacientului”, a spus Constantin Rosca.
Intrebat daca operatia a fost facuta corect sau nu, Rosca a spus ca este greu de precizat, dar ca la Spitalul din Sibiu femeia a ajuns cu semne de infectie in cavitatea abdominala.
Medicul Viorel Dejeu, care a facut operatia, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca nu isi reproseaza nimic, ca pacientii sunt informati despre riscuri inaintea interventiei si semneaza un acord.
"Pacienta a avut o intervetie de chirurgie a obezitatii in urma cu trei saptamani in clinica noastra. La cateva zile de la interventie, pacienta a inceput sa dezvolte niste simptome care puteau fi semnul unei complicatii, am tinut legatura cu pacienta tot intervalul acesta. Cand am avut primele banuieli, i-am spus pacientei ca trebuie sa se reintoarca in serviciul nostru pentru ca este posibil sa fi facut acea complicatie, care poate sa fie tratata, dar trebuie diagnosticata si tratata cat mai rapid posibil. Astfel de complicatii apar cam in procent de 1-3 la suta la pacientii operati. Deci nu este neaparat ceva neobisnuit, este o complicatie care apare la fiecare 100 de pacienti, ne spun studiile de specialitate facute pe mii de pacienti. (...) Este un defect de vindecare pe suprafata unde este intrerupt stomacul. Din acest motiv este foarte important ca aceasta complicatie sa fie diagnosticata si tratata cat mai rapid cu putinta", a spus medicul Viorel Dejeu.
Potrivit acestuia, femeia a refuzat sa se intoarca la Arad sau sa se adreseze unui alte unitati, pentru ca "nu putea sa accepte ideea ca dansa chiar poate sa faca aceasta complicatie".
"Pacienta s-a prezentat pana la urma in Urgenta la Sibiu, cand durerile au devenit insuportabile. A fost tratata acolo. Lucrurile au mers bine pentru o saptamana, pacienta a stat doua zile pe terapie intensiva acolo, pe urma a fost transferata pe sectie. A fost bine, am vorbit cu dansa la telefon, lucrurile mergeau spre bine. In schimb, la aproximativ zece zile de la reinterventia care a avut loc la Sibiu, starea sa s-a agravat brusc, am inteles, iar banuiala noastra este ca pacienta a facut o complicatie, o tromboembolie pulmonara. Asteptam raportul autopsiei medico-legale pentru ca nu stim cu certitudine, dar cam asta a fost povestea, din pacate", a afirmat Dejeu.
Medicul a adaugat ca acesta este primul caz in care un pacient al sau moare dupa operatie si ca este pregatit sa coopereze cu Colegiul Medicilor.

Galerie Foto

Spitalul_Clinic_Judetean_de_Urgenta_Arad-1
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006379 (s)