News Flash:

Ancheta DSVSA in judetele Salaj si Cluj dupa cazul elevilor intoxicati la Pitesti

11 Martie 2016
1310 Vizualizari | 0 Comentarii
materniotatea bega
Inspectorii DSVSA Salaj si Cluj deruleaza o ancheta la o firma de produse lactate din Salaj, dar si la magazine care au comercializat produsele acesteia, dupa ce in branza servita elevilor in cantina Scolii Nr. 16 din Pitesti au fost depistate E.Coli si stafilococ, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Am primit o notificare de la colegii de la DSV Arges, judet unde mai multi copii au ajuns la spital dupa ce au consumat branza produsa in Salaj si am demarat o ancheta, care este in plina desfasurare. Abia luni vom avea rezultatele buletinelor de analiza. Lotul incriminat este telemeaua de vaca Somes. Din lotul contaminat nu s-au mai gasit produse in stoc. Noi am verificat 108 magazine si unitati de procesare din Salaj. Am discutat cu colegii din Cluj, unde mai ajunge telemeaua de vaca Somes si de acolo au fost ridicate probe din sapte magazine. Probele care sunt analizate sunt dintr-un alt lot, dar fabricate in aceeasi unitate si in aceleasi conditii, ca lotul din care au consumat copiii si s-au imbolnavit", a declarat, pentru MEDIAFAX, Vasile Chindris, purtator de cuvant al DSVSA Salaj.
Potrivit acestuia, firma care a produs telemeaua de vaca nu a mai avut probleme similare pana in prezent.
Directorul Directiei Sanitar Veterinare Arges, Daniel Lupu, a declarat joi ca, potrivit rezultatelor partiale ale institutiei pe care o conduce, in branza servita elevilor in cantina Scolii Nr. 16 din Pitesti au fost depistate bacteria E.Coli si stafilococ.
"Referitor la cazurile de suspiciune de toxiinfectie alimentara la Scoala 16, avem rezultatele preliminare la probele de alimente pe care DSVSA le-a recoltat. Avem la proba de telemea de vaca stafilococ si E.Coli. Se suspicioneaza toxiinfectia alimentara cu herotoxina produsa de Escherichia Coli si de catre stafilococ. Atat probele analizate cat si tulpinile sunt trimise la Bucuresti pentru confirmare. Vorbim despre E.Coli si despre stafilococ. Branza a fost procurata de la un depozit alimentar, iar depozitul alimentar s-a aprovizionat de la o societate din Ardeal", a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Lupu, directorul Directiei Sanitar Veterinare Arges.

vasile chindris
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006987 (s)