News Flash:

ANAF: Lista persoanelor care au datorii la bugetul de stat s-a injumatatit inainte de publicare

25 Iulie 2016
1059 Vizualizari | 0 Comentarii
finante1
Lista persoanelor cu datorii la bugetul de stat s-a injumatatit inainte de publicare, declara presedintele ANAF, Dragos Doros, potrivit caruia pe lista au aparut circa 185.000 de datornici, insa initial numarul acestora a fost dublu, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Intrebat, intr-o conferinta de presa la Timisoara, care a fost efectul publicarii listei persoanelor cu datorii la bugetul de stat, presedintele ANAF, Dragos Doros, a spus ca, in momentul in care se apropia data publicarii, oamenii au inceput sa isi clarifice situatia financiara.
"Noi am publicat la inceputul lunii mai, am inceput cu marii contribuabili, apoi cu cei mijlocii, apoi persoanele juridice mici si apoi persoanele fizice. Efectul s-a vazut pentru ca noi in decursul unei luni am diminuat mult acea lista, deoarece, pe de o parte, am avut un efort de colectare si cei care erau pe lista i-am anuntat, i-am rugat sa vina, au venit, s-au clarificat multe situatii. Si, pe de alta parte, contribuabili care au avut ei initiativa, nedorind sa fie pe acea lista”, a spus presedintele ANAF.
Potrivit acestuia, daca in momentul publicarii lista cu datornicii persoane fizice avea in jur de 185.000 de pozitii, in momentul in care s-a conceput aceasta lista numarul pozitiilor era dublu.
"Noi am publicat la persoane fizice in jur de 185.000 de pozitii la vremea respectiva. Cand am inceput sa inventariem aceasta lista, ea era dubla. Pana sa ajungem sa o publicam ea s-a injumatatit. Efectul este bun. Acum suntem intr-un proces continuu, lista se actualizeaza, se clarifica, noi ne bucuram foarte mult pentru ca la o prima publicare nu au fost cazuri in care sa fie erori importante sau mai stiu eu ce alte lucruri”, a afirmat Doros.
ANAF a publicat, in mai, lista cu 187.230 de contribuabili persoane fizice care aveau restante fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016, primii zece datornici la stat persoane fizice avand fiecare obligatii fiscale restante intre 12 milioane de lei si 232 de milioane de lei.

timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005177 (s)