News Flash:

Ambitii mari la Primaria Oradea

17 Iulie 2016
1099 Vizualizari | 0 Comentarii
primaria oradea
Primaria Municipiului Oradea a lansat joi proiectul "Strategia de Informatizare a Municipiului Oradea 2016-2025" al carui obiectiv principal este transformarea orasului Oradea intr-un adevarat "Smart City". 
"Astazi, in contextul globalizarii, digitalizarea devine un element obligatoriu. Pentru aceasta, trebuie sa analizam stadiul in care suntem si sa ne punem cu totii de acord, astfel incat bazele noastre de date sa fie compatibile, pentru ca in final informatiile oferite cetateanului sa fie mai ieftine si mai rapide", a spus, la prezentarea proiectului, primarul Ilie Bolojan. 
Strategia cuprinde, printre altele, informatizarea sistemelor si serviciilor administratiei locale, dezvoltarea si mentinerea unei infrastructuri tehnice pentru a permite o comunicare mai eficienta atat cu cetatenii, dar mai ales intre institutiile locale, precum si scalarea diverselor sectoare care se dezvolta odata cu orasul. 
Primaria Municipiului Oradea propune sa identifice un model amplu de dezvoltare a orasului inteligent, in cadrul unor programe care sa se caracterizeze prin coexistenta si integrarea simultana a mai multor arii tematice privind guvernanta inteligenta (incluzand nivelul de informatizare al administratiei locale si zonale); trafic si solutii inteligente pentru parcari in spatiile publice; locuire inteligenta (incluzand locuinte inteligente si asistenta inteligenta pentru sanatate; educatie (incluzand cultura inteligenta); cetateni si comunitati mai inteligenti; utilitati (incluzand managementul inteligent al energiei de orice tip, inclusiv prin "cogenerare" si combinare de surse de energie complementare, de orice tip); mediu curat; afaceri mai inteligente; securitatea informatica si a informatiilor. 
Transformarea municipiului Oradea va deschide un numar semnificativ de inovatii la nivel local, cu urmari asupra transporturilor inteligente, asupra cresterii eficientei energetice, asupra vietii cetatenilor, lucratorilor si intreprinderilor, prin numeroase schimbari legate, de exemplu, de munca la distanta, de e-democratie, de transparenta sporita si va permite o participare mai activa la procesul decizional. 
Firma castigatoare a licitatiei, care va realiza in urmatoarele sase luni strategia de informatizare a municipiului, este Asociatia Cluj IT. 
La evenimentul moderat de city-managerul Primariei Oradea, Eduard Florea, au participat primarul Ilie Bolojan, gen. Marcel Opris - director general al Serviciului de Telecomunicatii Speciale (expert consultant), Stelian Brad - presedintele Asociatiei Cluj IT, reprezentanti ai institutiilor locale si ai societatilor comerciale. 
"Acest proiect este cel mai complex din punct de vedere al modalitatii de abordare la ora actuala in Romania, iar Oradea poate deveni astfel model de buna practica in ceea ce priveste serviciile publice oferite si siguranta cetatenilor sai" a precizat Eduard Florea. AGERPRES

municipiului oradea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005049 (s)