News Flash:

Alpinistul timisorean Horia Colibasanu ataca din nou varful Manaslu din Himalaya, unul dintre cele mai periculoase varfuri din lume

11 Mai 2016
1559 Vizualizari | 0 Comentarii
Horia Colibasanu2
Alpinistul timisorean Horia Colibasanu, impreuna cu alpinistul slovac Peter Hamor vor incerca, marti, sa ajunga pe varful Manaslu, considerat unul dintre cele mai periculoase varfuri din lume, pe ruta standard, fara serpasi si fara oxigen suplimentar, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Alpinistul timisorean Horia Colibasanu a pornit intr-o noua expeditie pe varful Manaslu din Himalaya, el incercand sa deschida o ruta noua, in premiera mondiala, impreuna cu partenerul sau de coarda, alpinistul slovac Peter Hamor. Marti, cei doi alpinisti au pornit ascensiunea spre varful Manaslu pe ruta standard (nord-est)si vor incerca sa atinga varful Manaslu, aflat la 8183 metri.
„Echipa pleaca in traseu la 12.00 noaptea, ora locala. Fara serpasi, fara oxigen artificial, ca de obicei. Baietii se simt bine. Sa le tinem pumnii!”, se arata pe pagina de Facebook a alpinistului timisorean Horia Colibasanu.
Colibasanu a urcat cu succes Muntele Manaslu in 2006, pe ruta standard, avandu-l atunci ca partener de coarda pe spaniolul Iňaki Ochoa de Olza, care a decedat in 2008 pe Annapurna.
Manaslu (8.163m) este considerat unul dintre cei mai periculosi munti de peste 8.000 de metri din lume, avand o rata de mortalitate de 9,9%, de trei ori mai ridicata decat pe Everest (8.848m), cel mai inalt si promovat munte din lume.
Expeditia lui Horia Colibasanu a inceput la sfarsitul lunii martie.

horia colibasanu himalaya
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004745 (s)