News Flash:

Aloe Vera - elixirul longevitatii

9 Septembrie 2018
1024 Vizualizari | 0 Comentarii
aloe vera 2

Planta are un renume de nestramutat inca din antichitate cand Alexandru Macedon a incercat sa cucereasca un teritoriu tocmai pentru ca era cultivat cu aloe, din care bastinasii faceau un suc cu proprietati tamaduitoare. E bun la toate, un fel de one man show al florei. In urma testelor empirice desfasurate pe toata durata copilariei, sunt dovada vie a calitatilor pe care le detine aloe vera. Pare sa functioneze dupa dictonul "nimic nu se pierde totul se transforma".

Nu exista parti de la Aloe care sa nu fie folosite. Pulpa se pune pe arsuri sau pe alte tipuri de rani de mii de ani, iar coaja are efect laxativ, daca reusiti sa treceti de gustul amar. Tenul meu radiaza si acum dupa zeci de masti cu aloe presata, si asta e o mare imbunatatire tinand cont ca fata abia mi se intrezarea printre cosurile adolescentine.
 

Acum e mult mai practic sa imi cumpar crème, mai ales ca planta e utilizata intr-o serie de produse cosmetice. Vechii egiptenii o foloseau pentru intretinerea frumusetii iar, din acelasi motiv rusii ii spun „elixirul longevitatii". Ca si cum nu mi-ar fi fost de ajuns toate mastile si bamdajarile cu aloe, mama insista zilnic sa iau cateva inghituri de suc de aloe vera, care imi intorcea stomacul pe dos. Nu aveam storcator pe vremea aceea asa ca sucul proaspat se obtinea manual, prin stoarcerea fruzelor.

Do not try this at home decat daca sunteti extrem de plictisiti. Sucul de aloe in doze mici stimuleaza apetitul si imbunatateste digestia, atentie insa o doza prea mare va condamna la ore intregi de stat pe toaleta. Si daca ati ajuns acolo si intre timp incep sa va doara dintii mestecati o bucatica dintr-o frunza de aloe si durerea va disparea ca prin minune.


planta aloe tamaduitoare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005371 (s)